Home > Reddingsdienst Zeebrugge beschikt vanaf nu over een jetski

Reddingsdienst Zeebrugge beschikt vanaf nu over een jetski

Geschreven op 9 juli 2020 om 10:24 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge heeft een aantal maatregelen genomen om deze zomer de vakantie in eigen land te promoten. Eén van die maatregelen is de uitbreiding van de badzone hier te Zeebrugge zodat het méér landgenoten op een veilige manier kan ontvangen. Om die veiligheid te kunnen garanderen worden er méér redders ingezet en kunnen ze in Zeebrugge dit jaar rekenen op een jetscooter die één van de reddingsboten zal vervangen.

Op vraag van verschillende strandreddingsdiensten heeft de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (kortweg I.K.W.V.) een tijd geleden de beslissing genomen om een belangrijke en grote investering te maken: jaarlijks zou één jetscooter aangekocht worden om, waar nodig, de oudere boten te vervangen. Dit jaar werd zelfs een extra inspanning gedaan en zijn twee jetscooters aangekocht: één voor Bredene en één voor Zeebrugge en dat brengt het aantal jetski’s aan de Belgische kust, die gebruikt worden voor de strandreddingsdiensten, reeds op vier. Bedoeling is om dit aantal tijdens de volgende jaren verder uit te breiden, zodat de werking van de verschillende reddingsdiensten langsheen de Belgische kust optimaal kan verlopen.

Schepen van Sport Franky Demon: “De jetski’s en -scooters zijn makkelijker in gebruik dan de welbekende boten waar we momenteel over beschikken en moeten het mogelijk maken om sneller en gerichter in te grijpen bij noodsituaties. Alle kustgemeenten die ze gebruiken zijn dan ook absoluut overtuigd van de meerwaarde die zij vertegenwoordigen. Voor Zeebrugge zijn wij dan ook bijzonder blij om dit technologische snufje dit jaar in gebruik te mogen nemen.”

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.