Home > Red Rock Rally in Brugge is 30 jaar jong en er komt een topaffiche aan

Red Rock Rally in Brugge is 30 jaar jong en er komt een topaffiche aan

Geschreven op 21 maart 2024 om 07:25 door Mario De Wilde

Op 1 mei plaatst Red Rock Rally in Brugge 30 kaarsjes op haar ‘feest van de arbeid’-taart! Ze bouwen een feestje met de makkers en vrienden in het Koningin Astridpark. Staan alvast te popelen: presentator David Galle, Absynthe Minded, Chibi Ichigo, Mayorga, ZLDR en de vier sterke finalisten van de rally.

Mario Willemsens (coördinator): “Zoals steeds is muziek het bindmiddel om met vrienden, collega’s, kennissen en familie af te spreken op 1 mei in het Astridpark. Ik ben trots op de weg die we met ons festival hebben afgelegd. Wat ooit begon als kleine Brugse muziekrally, is uitgegroeid tot een heus festival dat jong en eeuwig jong elk jaar weer weet te smaken.”
Het is geen evidentie om als gratis festival te overleven. Maar met de steun van ABVV, Solidaris, Vooruit, Stad Brugge en onze sponsors lukt het ons jaar na jaar. In 2023 waren we genoodzaakt om de prijs voor een drankbon op te trekken naar 3 euro en voerden we een huisreglement in om eigen dranken te bannen uit de ‘muziekzone’. Ons trouw publiek snapt dat een gratis festival enkel kan als iedereen z’n pintjes/dranken aankoopt op het festival zelf. Ook dit jaar doen we een dubbele oproep: Breng geen eigen drank mee naar ons festival en breng je (lege) herbruikbare beker(s) binnen in de milieutent of aan de bar.”

Noël Van Oyen (juryvoorzitter): ‘Voor onze rally noteerden we opnieuw een recordaantal inschrijvingen: 459 bands. De jury fileerde deze tot 4 finalisten, waarvan er twee een Brugse link hebben en dus het ‘Brugotta’-label opgespeld krijgen. We hebben terug een mooie prijzenpot. Naast de cheque van 500 euro (met dank aan D’s Deldycke traiteurs), krijgt de winnaar een podiumkans bij Cultuurcentrum Brugge, 2 dagen opnametijd in Shellshock Studio en een fotoshoot bij Alex Vanhee. De trofee ‘pRRRijs van het publiek’ (met steun van Van Acker Stichting) is een ontwerp van Stan Dumolin en werd gemaakt door Merel Deboysere van KTA Brugge.

De 1 mei-optocht zal net zoals vorig jaar terug vertrekken op de Burg en komt tegen de middag in het Astridpark aan. De 1 mei-toespraken worden gegeven vanop het festivalpodium.
Mario Willemsens: ‘Ons team is klaar om ook van de 30e editie een heus feestje te maken. Het zal -zoals meestal- een zonnige dag worden met muziek, vrienden en verse pintjes. We zetten verder in op ‘Operatie Proper Park’ mét herbruikbare bekers maar zonder gedoe. Geef je herbruikbare beker af aan de bar of minibar en steun Komerbi. Komerbi is een unieke, brede Brugse jeugdorganisatie die zowel een vrijetijdsaanbod als een leerplatform aanbieden voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen. Teken op www.operatieproperpark.be ons huisreglement!

Huisreglement Red Rock Rally
1. #ProperPark! Gooi niks op de grond. Sorteer afval in de correcte vuilbakken aan de afvaleilandjes.
2. Amuseer je en geniet met Makkers en Maten met volle teugen van ons gratis festival.
3. Eigen dranken zijn verboden. Laat eigen drank thuis. Wie toch eigen dranken meebrengt kan deze enkel nuttigen aan de Red Rock Plaza (de zone met o.a. foodtrucks).
4. Gooi geen peuken op de grond, vraag een peukenbuidel aan de milieutent. Er is een puikenzuil aan elk afvaleilandje.
5. Breng de herbruikbare bekers naar de bar of minibar en wij doneren 10 cent per beker aan het goede doel Komerbi. Of ruil ze in de milieutent per 5 of 10 stuks om voor cash of drankbon(nen).
6. Breng je pet-flesje of blikje naar de milieutent en krijg een leuk gadget.
7. Steun ons festival door te consumeren! Santé! Zo kan dit festival gratis blijven.
8. Toon respect voor het park, de buurt en je medemensen.
9. Alcohol consumeren? Laat de auto thuis of breng je BOB mee!
10. Samen uit, samen thuis! Zorg dat je vrienden wel en gezond thuis geraken.

Alle info op www.redrockrally.be | www.facebook.com/redrockrallybrugge | www.instagram.com/redrockrally

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.