Home > Red Flame Tessa Wullaert gaf officieuze startschot van Waregem Koerse

Red Flame Tessa Wullaert gaf officieuze startschot van Waregem Koerse

Geschreven op 25 augustus 2021 om 08:35 door Mario De Wilde

Tessa Wullaert is één van de uithangborden van de 4Brain Horse Race die volgende week tijdens Waregem Koerse voor het goede doel gereden wordt. Vandaag kon Tessa al even proeven van het gevoel op een duo sulky tijdens een trainingsrit. “Een geweldig gevoel”, aldus Tessa. “Die paarden gaan sneller dan ik dacht. Ik kijk al uit naar volgende dinsdag want dan zal de adrenaline nog groter zijn. Winnen zou leuk zijn, maar ik doe het vooral voor 4Brain.”

Aan de 4Brain Horse Race tijdens Waregem Koerse nemen diverse bedrijven deel die hun winst volledig afstaan aan instellingen/verenigingen die zich inzetten voor mensen met hersenaandoeningen. Dit alles wordt gekoppeld aan de 4Brain campagne van de Gentse professor Paul Boon. “Kom Op Tegen Kanker kent iedereen intussen goed”, vertelt Paul Boon. “We willen zeker niet gaan wedijveren met KOTK, maar het is wel een feit dat 4Brain op dit moment veel te weinig overheidssteun krijgt. Eén op de twee mensen komt in zijn of haar leven ooit in aanraking met een hersenaandoening. Dat varieert van epilepsie tot bijvoorbeeld hersenverlamming. Via Waregem Koerse willen we het grote publiek daarvan bewust maken.” De bedrijven die deelnemen aan de Charity Race worden vertegenwoordigd door enkele bekende namen uit onder meer de sportwereld. In de duo sulky’s zullen naast Tessa Wullaert al zeker plaatsnemen: gouden hockeyboy Arthur Desloover, 3×3 basketter Nick Celis en bronzen jumpingruiter Niels Bruynseels. Verder wordt het ook uitkijken naar de Arabische Volbloeden. Die lopen voor het eerst op Waregem Koerse. Daar zal vooral het Belgisch gefokte paard Messi in de kijker lopen. Messi won vorig jaar nog de Jewel Crown in Abu Dhabi, gedoteerd met 1,3 miljoen dollar.
De rest van het programma vindt u op https://www.waregemkoerse.be/programma/starturen-rennen. Dat biedt zoals altijd rensport van de bovenste plank met de ING Steeple Chase als grote publiekstrekker.
Koersefestivalbandje
De ticketverkoop voor Waregem Koerse loopt trouwens goed. 80 procent van de ‘Weegplaats’ en 70 procent van de tribuneplaatsen zijn al verkocht. De VIP locaties zijn zelfs helemaal uitverkocht. “En wat de VIP betreft, die zullen alles ‘binnen’ volgen, onder meer in Club Houses. Het Covid Safe Ticket is eigenlijk enkel verplicht voor grote ‘buiten’evenementen, maar zelfs binnen bij de VIP eisen we dat Covid Safe Ticket. We willen echt niks aan het toeval overlaten. Alles zal dus honderd procent Coronaproof verlopen.”
Kom op tijd naar Waregem Koerse
Wil je wachtrijen vermijden op dinsdag 31 augustus, haal dan vooraf persoonlijk je Koersefestivalbandje af op het secretariaat van Waregem Koerse (van maandag 23 t.e.m. vrijdag 27 augustus) of in de aanvraagchalets van Stad Waregem (van 26 t.e.m. 31 augustus). Deze Koersefestivalbandjes (met regenboogkleur) zullen enkel worden toegekend aan toeschouwers die volledig gevaccineerd zijn. Dat wil dus zeggen: dubbel gevaccineerd voor 17 augustus. Ze gelden ook voor Nacht van de Humor en Waregem Koerse Music. Met zo’n Koersefestivalbandje geraken de Waregem Koerse toeschouwers snel binnen via de Fast Lane.
De organisatie van Waregem Koerse wil bovendien benadrukken dat er ook nog op de dag van Waregem Koerse, dinsdag 31 augustus, tickets kunnen worden gekocht. Dat zal kunnen aan ticketbalies in de Holstraat. “Toeschouwers zullen daar inderdaad nog tickets kunnen kopen”, zegt algemeen directeur Bram Vandewalle, “maar dan zullen ze wel eerst de Covid controle moeten passeren. Die zal enkele meters eerder gebeuren. Omgekeerd zou onlogisch zijn.”
DJ Tom
Los van het feit dat er op Waregem Koerse voor het eerst ook Arabische volbloedpaarden tegen elkaar racen, is er nog een primeur: DJ Tom verzorgt de sfeer vanaf 12.00u. DJ Tom is bekend van Radio 2 en Q Music maar evenzeer van Tomorrowland. De poorten van de hippodroom gaan op 31 augustus open om 11.00u. Algemeen directeur Bram Vandewalle raadt toeschouwers en pers aan om op tijd naar de hippodroom te komen. “Aangezien iedereen op Covid Safety wordt gecontroleerd, kan het wel eens wat langer dan normaal duren voor iedereen binnen geraakt. Waregem Koerse begint om 14.15u, maar als je bijvoorbeeld maar om 13.45u aankomt, kan je al een deel missen. Daarom hebben we DJ Tom geëngageerd. Die zal de ‘vroege vogels’ al meteen in de juiste sfeer brengen.” Tot slot mag ook ondernemer Willy Naessens nog in de bloemetjes worden gezet. Voor de 20ste keer al organiseert hij tijdens Waregem Koerse de Willy Naessens Hat Trophy. Een speciale editie dus met een speciale prijs voor de vrouw met de mooiste hoed: een gloednieuwe Mini Cooper !

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.