Home > Rapper ‘hij die jaarlijks 84 nummers schrijft’ Louis Vanoo brengt elke maand nieuwe show

Rapper ‘hij die jaarlijks 84 nummers schrijft’ Louis Vanoo brengt elke maand nieuwe show

Geschreven op 6 september 2023 om 08:25 door Mario De Wilde

Louis Vanoo (stagename van Louis Vanoosthuyze) gaat de grootste uitdaging in zijn carrière aan. Vanaf 23 september brengt hij elke maand een gloednieuwe show gefundeerd op telkens 7 nieuwe rapnummers. “Het zal de Louis Vanoo Experience heten en het wordt a hell of a ride”, aldus Louis. Louis begon in 2019 met zijn eerste stappen in de rapscène. Ondertussen zit hij dus zo’n vier jaar in de rapscène. Hij deed onder andere al mee aan De Bestn Vant Westn, de rapbattles in de 4AD in Diksmuide en hij is ook een van de mc’s van de band School Called Tribe waarmee hij tijdens de recentste Gentse Feesten op Trefpunt stond.

“Ik heb al heel veel geprobeerd en ben al een paar keer van stijl veranderd. Al was mijn basisstijl bij het begin al duidelijk. Ik dompel mijn rapteksten onder in popcultuurreferenties en smijt er een hoop humor bij.” Ondertussen is die stijl zodanig geëvolueerd en is het een vaste eigen creatie geworden. Louis weet wat hij doet en welke richting hij uit wil. Al kan er nog steeds veel veranderen.

De locatie voor dit gegeven lag voor de hand. “De ene maand breng ik de show naar De Stroate in Kortrijk, de andere maand naar Jeugdhuis Jakkedoe in Desselgem. Ik zette mijn eerste stappen in De Stroate en kreeg het afgelopen jaar heel veel kansen van Jakkedoe. Ik kom dus graag naar beide locaties.”

Louis staat niet alleen op het podium. Als dj brengt hij Ziirus of Mister Zodiac mee. En als voorprogramma voor de editie op 23 september komt Wart Aal mee. Met straffe visuals, special guests en occasionele choreografieën van breakdancers wordt de Louis Vanoo Experience een experience waar nog jaren over zal gesproken worden. “Als alles goed gaat schrijf ik zo 84 nummers op een jaar. Iets wat weinig rappers me nadoen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.