Home > Rap op Stap-zitdagen voor reisbemiddeling in Izegem volgende week van start

Rap op Stap-zitdagen voor reisbemiddeling in Izegem volgende week van start

Geschreven op 30 november 2021 om 16:13 door Mario De Wilde

Rap op Stap, het reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget, start haar zitdagen in Izegem op. Vanaf dinsdag 7 december kunnen inwoners er wekelijks op afspraak terecht. “Iedereen heeft recht op vakantie, ook mensen met een beperkt budget. Daarom is er Rap op Stap”, vertelt schepen van welzijn Ann Van Essche. Door de coronapandemie werd de opstart van de zitdagen van Rap op Stap in Izegem tijdelijk op pauze gezet. Daar komt nu verandering in. “Vanaf 7 december kunnen mensen er elke dinsdag op afspraak terecht, telkens tussen 16 en 18 uur. Een afspraak maken kan zowel telefonisch als online, via de stadswebsite”, vertelt schepen Van Essche. Het Rap op Stap-kantoor komt er dankzij een samenwerking van het sociaal huis en ’t Kringske, een vzw die zich inzet voor mensen in armoede.

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan. Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stap-kantoor. “De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer”, legt maatschappelijk werker Sara Snauwaert uit.

Gezocht: vrijwilligers

Om de zitdagen in goede banen te leiden, zoekt het sociaal huis vrijwilligers. “Als vrijwilliger ga je op zoek naar een leuke daguitstap of vakantie, naargelang de wensen en mogelijkheden van de hulpvrager”, legt Sara Snauwaert uit. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via sociaalhuis@izegem.be of 051 33 72 80.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.