Home > Randparkings in de Stapelhuisstraat en Camerlincksstraat in Oostende vanaf zaterdag weer open

Randparkings in de Stapelhuisstraat en Camerlincksstraat in Oostende vanaf zaterdag weer open

Geschreven op 20 juni 2022 om 09:18 door Mario De Wilde

Tijdens de zomerperiode zal je in Oostende opnieuw kunnen parkeren op de strandparking ter hoogte van de Stapelhuisstraat en de Camerlincksstraat. Omdat er tijdens de vakantieperiode heel wat bezoekers met de wagen afzakken naar Oostende, kent de stad tijdens de zomer een hoge parkeerdruk. De Stad creëert extra parkeerruimte door de randparking (eerder bekend als strandparking) ter hoogte van de Stapelhuisstraat en de Camerlincksstraat opnieuw te openen.

Gratis parkeren
In tegenstelling tot eerdere jaren kan je er elke dag gratis parkeren vanaf zaterdag 25 juni tot en met zondag 4 september 2022. Bestuurders kunnen ook hun wagen voor een langere periode achterlaten. Om het parkeren vlot en veilig te laten verlopen, brengen medewerkers van Stad Oostende grondsignalisatie aan met verwijderbare verf. Er is plaats voor bijna 800 wagens.

Tijdelijke bushalte
Vervoersmaatschappij De Lijn plaatst een tijdelijke halte in de Stapelhuisstraat zodat mensen de bus naar het centrum kunnen nemen. Busreizigers betalen 2,5 euro per rit. Tijdens weekdagen rijden er bussen tussen 4.30 uur ’s ochtends en 1.30 uur ’s nachts. In het weekend rijden ze tot 3.00 uur ’s nachts en starten de ritten vanaf 5.00 uur ’s ochtends.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.