Home > Radioshow Bellegem Klinkt vervangt traditionele nieuwjaarsdrink. Inwoners mogen muziek kiezen

Radioshow Bellegem Klinkt vervangt traditionele nieuwjaarsdrink. Inwoners mogen muziek kiezen

Geschreven op 5 januari 2022 om 18:00 door Mario De Wilde

Voor het tweede jaar op rij vervangt een live radioshow de traditionele nieuwjaarsreceptie in Bellegem. Inwoners kiezen zelf hun favoriete nummers. De nieuwjaarsrecepties in Kortrijk en deelgemeenten kunnen dit jaar om bekende redenen niet doorgaan. Vrijwilligers van de werkgroep Bellegem Klinkt slaan daarom opnieuw de handen in elkaar voor een live radioshow voor en door Bellegemnaren op zaterdag 8 januari tussen 16 en 20 uur.

Spotifylijst Bellegem Klinkt 2022
De vrijwilligers deden via sociale media een oproep aan de inwoners om hun top drie van favoriete muzieknummers door te sturen. Er zijn op dit moment al meer dan 130 inzendingen met 190 verschillende nummers. Welke liedjes het vaakst aangevraagd werden, kom je zaterdag te weten. De nummers komen ook terecht in een spotifylijst ‘Bellegem Klinkt 2022’. Dat zorgt voor extra enthousiasme, want er is een strijd ontstaan onder de Bellegemse verenigingen om hun top drie in de finale top 30 te krijgen van deze muzieklijst.

Livestream en vliegende reporters
De Bellegemnaren kunnen nog tot vrijdag 7 januari om 12 uur hun favoriete nummers doorsturen. De radioshow wordt gehost door Medialab Quindo en uitgezonden vanuit het OC Bellegem. Live luisteren kan op zaterdag 8 januari tussen 16 en 20 uur via https://www.quindo.be . Tijdens de uitzending trekken vliegende reporters coronaproof de straat op om interviews af te nemen van de inwoners die hun top 3 doorstuurden.

Uniek dit jaar is een livestream van het optreden van de Music Main Stream Band. Bellegemnaar Bart Duprez maakte een coronalied en zal samen met de band het nummer brengen vanuit het OC. Een vliegende reporter zal bovendien afzakken naar de terreinen van WS Bellegem waar de U15 samen met trainer Koen Vertriest op een coronaveilige manier hun kampioentitel vieren.

Bellegem Klinkt brengt de nieuwjaarswensen van OC De Wervel binnen in de huiskamer van alle Bellgemnaren. Op die manier willen wij als OC een cultureel verbindende rol spelen en bieden we de mogelijkheid aan alle inwoners om hun stem te laten horen in het dorp. Jong en oud, hand in hand.
Vrijwilligers OC raad
“Het is jammer dat voor het tweede jaar op rij de nieuwjaarsrecepties niet kunnen doorgaan in de deelgemeenten. De vrijwilligers van de OC raad van Bellegem blijven niet bij de pakken zitten en organiseren voor het tweede jaar op rij een unieke radioshow. De nummers die gekozen werden door de Bellegemnaren zullen opnieuw voor een leuke vibe zorgen.
Stephanie Demeyer, schepen van deelgemeenten, OC’s en vrijwilligers
Quindo ondersteunt radioprojecten die mensen en gemeenschappen wil versterken. Dit Bellegemse project is daar een prachtig voorbeeld van.”, aldus Broos Claerhout, coördinator Medialab Quindo
De top 3 van vorig jaar was:
3. Ploegsteert van het Zesde Metaal (vereniging Koers der dorpelingen)
2. Skyfull of stars van Coldplay (vereniging Jeugdtheater Scherven)
1. Min moaten van Filip Kowlier (Chiro ’t Stratje)

De initiatiefnemers zijn: Helga Kints, Stijn Loosveld, Emmanuel Labarque, Lien Claassen, Maarten Dierick en Ruben Depaepe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.