Home > Racing Brugge klopt Gent-Oost Eagles op een drafje

Racing Brugge klopt Gent-Oost Eagles op een drafje

Geschreven op 17 oktober 2021 om 11:09 door Geert Demuynck

Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide teams respectievelijk op de eerste en tweede plaats in eerste landelijke. Racing stond daar met het maximum van de punten, Gent had al 1 verlieswedstrijd laten optekenen. Het beloofde spannend te worden.

Niets was echter minder waar. Gent miste twee dubbele meters en dat zullen ze geweten hebben. Nochtans begonnen de bezoekers vlot en liepen zelfs 3-12 uit. Coach De Pauw greep in en stuurde zijn troepen de juiste richting uit, richting basket. Langzaam bouwde Racing een voorsprong uit en aan de rust stond het reeds 39-25, waarbij de Gentenaars slechts zeven puntjes konden sprokkelen in het tweede quarter.

In de tweede helft controleerde Brugge makkelijk de wedstrijd en kon Gent geen vuist meer maken. Zelfs zonder sommige dubieuze beslissingen van het fluiteniersduo had Brugge deze match makkelijk gewonnen. Eindstand : 83-52. Opmerkelijk ook dat coach De Pauw iedere speler zijn speelminuten gaf en dat iedereen op het wedstrijdblad een score liet optekenen.

Racing Brugge : Luka Lukombo Van Coillie 3, Wim Geldhof 17, Jeroen Sercu 3, Ryan Surmont 18, Gil Vandaele 10, Tom Geldhof 8, Tom Pauwaert 9, Adiel De Waele 5, Maarten Viaene 4, Pieter Maelegheer 4, Arend Titeca 4