Home > Provinciedomein Palingbeek (Ieper) pakt uit met nieuwe gezinszoektocht over Pol, Pel en Pingo

Provinciedomein Palingbeek (Ieper) pakt uit met nieuwe gezinszoektocht over Pol, Pel en Pingo

Geschreven op 24 juni 2023 om 08:03 door Mario De Wilde

Het provinciedomein Palingbeek in Ieper pakt deze zomer uit met een gevarieerd programma voor jong en oud. De blikvanger van het programma is de nieuwe gezinszoektocht gebaseerd op de populaire figueren Pol, Pel en Pingo. We zetten alle evenementen graag nog eens op een rijtje.

Pol Pel Pingo ‘een kistje van onschatbare waarde’
De stripreeks Pol, Pel en Pingo gaat al vele generaties mee en wereldwijd werden miljoenen albums verkocht. Vandaag komen nog steeds nieuwe albums uit. De lieve dierenvrienden brengen een bezoek aan domein Palingbeek waar Pol een kostbaar pakketje liet bewaren. Die is momenteel zoek, maar alle dieren van domein Palingbeek gaan samen met Pol en zijn vrienden op zoek. Langs levensgrote borden doorheen het domein lezen bezoekers het verhaal met telkens een uitdaging of opdracht. De zoektocht is gratis en loopt van 1 juli 2023 tot eind september 2024. Met de zoektocht zijn tal van prijzen te winnen.
Meer info via www.west-vlaanderen.be/gezinszoektocht-een-kistje-van-onschatbare-waarde

Zomerse activiteiten
Naast de nieuwe gezinszoektocht staan er nog heel wat andere activiteiten op het programma. Vanaf 13 juli is er elke donderdagnamiddag een programma voor gezinnen. Verken de natuur van het domein met een echte Ranger of geniet van een buitenspeelnamiddag met SPEELkriebels. Elke woensdag is er de Kids Rangerclub, voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Daarnaast is er een Dierenspottentocht voor vlinders, een natuuravontuur en een Dierensporentocht. Ten slotte zijn er ook nog vaste waarden binnen het domein zoals de gezinszoektochten, het erfgoed van de oude vaart en WO I, de milieuboerderij, de volkssterrenwacht, de Rangerhut en de tijdelijke tentoonstelling ‘Dieren onderweg’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.