Home > Provincie lanceert interactieve fietstochten ‘Landscape Voices’ rond WO I speciaal voor jongeren

Provincie lanceert interactieve fietstochten ‘Landscape Voices’ rond WO I speciaal voor jongeren

Geschreven op 20 april 2023 om 07:39 door Mario De Wilde

De Provincie West-Vlaanderen lanceerde gisteren nieuwe interactieve fietstochten voor jongeren. Het project ‘Landscape Voices’ laat de jongeren met de fiets het historische landschap van WO I ontdekken. Tijdens de fietstocht trekken de jongeren door het landschap van de Eerste Wereldoorlog. Op verschillende stopplaatsen, aan bijzondere erfgoedplaatsen, krijgen ze via de erfgoedapp dilemma’s voorgeschoteld. De bedoeling is dat ze daar telkens over in dialoog gaan met elkaar. Op deze manier kunnen ze hun perspectief op bepaalde zaken verruimen.
De tocht is gelinkt aan de ErfgoedApp van Faro. Via deze app horen de deelnemers ‘stemmen uit het verleden en het heden’, zoals bv. een moeder van een gesneuvelde soldaat. Op het einde van de rit volgt er een verwerkingsopdracht waarin de leerlingen hun eigen ‘stem’ het landschap insturen. De fietstochten variëren tussen de 20 en 25 km en starten in Atlantikwall Raversyde Oostende, museum aan de IJzer Diksmuide, In Flanders Fields Museum Ieper, Dienst Toerisme Poperinge, Passchendaele Museum Zonnebeke en Plugstreet 14-18 Experience Ploegsteert. Meer informatie en reserveren kan bij de bezoekerscentra of musea verkregen worden.
Het project is ontstaan bij de erfgoedcel van de Provincie en past binnen het themajaar ‘LANDSCAPES | Feel Flanders Fields’ van Westtoer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.