Home > Protest tegen teveel beton en te weinig groen in Waregem

Protest tegen teveel beton en te weinig groen in Waregem

Geschreven op 30 mei 2021 om 11:21 door Mario De Wilde

Waregem wil een betonstop en voert actie aan kruispunt ‘Posterij’ in St.-Eloois-Vijve
“Overal in de stad duiken nieuwbouwprojecten op. Momenteel is dit vooral te zien aan de Zuiderlaan, ter hoogte van de Visvijvers. Dat onze burgemeester beter bekend is onder de bijnaam ‘Burgemeester beton’ dan onder zijn werkelijke naam maakt duidelijk hoe groot het probleem is. De stad wordt ondergedompeld in een bad van beton, waarbij nieuwe industriezones worden gecreëerd zoals op de Blauwpoort. Daar verdwijnt nog maar eens een stuk groen, waarbij het belangrijkste argument het creëren van jobs is.

Vlaams Belang Waregem vindt industrie en creëren van jobs ook heel belangrijk, maar legt onderstaande argumenten op tafel om een betonstop in te voeren.”
“Daar de werknemers van de nieuwe bedrijven bijna niet meer te vinden zijn op de lokale arbeidsmarkt worden deze geïmporteerd uit Frankrijk, Polen, Roemenië, Hongarije, enz. Wat heeft de autochtone Waregemnaar hier nog aan? De iets oudere arbeider wordt beschouwd als te duur of niet productief genoeg en de jongere arbeider als te onervaren. Vlaams Belang Waregem denkt dat heel deze bouwwoede geen geschenk is voor onze mensen. Hier komt dan ook de grote vraag naar huurpanden en koophuizen uit, waardoor de prijs ontzettend hoog is. De geïmporteerde arbeiders zoeken ook naar een verblijfplaats en de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom kunnen onze kinderen het zich niet meer veroorloven om hier iets te huren of te kopen. De Waregemse burger kan deze betonzucht van het stadsbestuur niet smaken.”
“We moeten denken aan de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Ook zij moeten betaalbare woningen en appartementen vinden in de toekomst en wij moeten daar mee helpen voor zorgen. Door de ene na de andere industriezone te bouwen stijgen de huur- en koopprijzen van huizen en appartementen heel snel”, aldus Patrick Desmet, fractieleider Vlaams Belang Waregem.
Vlaams Belang Waregem vraagt zich ook af wat er terugvloeit naar onze economie. “Geïmporteerde arbeiders krijgen een loon in Vlaanderen, maar geven dit geld uit in eigen land. Daarvan worden onze lokale handelaars niet beter en dit is toch een serieuze vraag die we ons moeten stellen”, stelt Patrick Desmet. “We hebben enkel nog Baron Casier als groene long en dit voor een stad van bijna 39000 inwoners. Vele kansen, om wat groen in te planten in nieuwe projecten, worden onbenut gelaten. Daarom roept Vlaams Belang Waregem op tot een betonstop! Dit zou de leefbaarheid in Waregem enorm verbeteren, zonder negatieve gevolgen voor de huizenmarkt en economie.
Onze burgemeester zou in 2024 de stadspolitiek vaarwel zeggen. Politiekers komen en gaan, maar de problemen die ze creëren blijven bestaan. Daarom moet er nu worden ingegrepen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.