Home > Project Vives City Xaverianenstraat in Brugge weet meteen te verbazen

Project Vives City Xaverianenstraat in Brugge weet meteen te verbazen

Geschreven op 22 juni 2020 om 13:41 door Mario De Wilde

Het Schepencollege van Brugge gaf een vergunning voor de bouw van een multifunctioneel gebouw langs de Xaverianenstraat, op de campus van Vives in Sint-Michiels. Het nieuwbouwproject komt in de plaats van het bestaande appartementsgebouw aan het begin van de Xaverianenstraat. In het project Vives City komen studentenkamers, een conciërgewoning en leslokalen. Ook de omgeving wordt aangepakt.

“In het nieuwe gebouw zullen studenten lessen kunnen volgen naast hun kot”, zegt Demon. Aan de straatzijde komen reguliere leslokalen die horen bij de campus van Vives. Deze lokalen zullen dienen voor de business school. Aan de achterzijde van het gebouw komt een studentenresidentie. Deze zal plaats bieden aan studenten die les volgen op de campus en de andere afdelingen van Vives.

Het project Vives City wil een kwalitatieve samenhangende campus creëren met verschillende functies op één domein. Vandaag staat langs de expressweg al het bestaande Vives gebouw waar lessen doorgaan met ernaast het Stuvo-gebouw voor studentenvoorzieningen. De multifunctionele nieuwbouw komt daar dus bij. “Beide gebouwen worden verbonden via de tussenruimte die zowel gebruikt zal worden voor het parkeren als voorzien wordt van groene rustpunten voor de studenten”, geeft Demon aan.

De nieuwbouw is een mooie opvulling van de straatwand en sluit qua functie perfect aan bij de rest van de site. Het volume van de nieuwbouw sluit aan bij enerzijds de bebouwing aan de Koningin Astridlaan en anderzijds bij het naastgelegen Stuvogebouw. “Met Vives City kunnen we een mooi project realiseren waar studenten alles wat ze tijdens hun studiejaren nodig hebben op één site vinden”, besluit Franky Demon, schepen van ruimtelijke ordening

2 reacties

Frank Devos
Geschreven op 2021-01-14 20:22:32
Beste Daarvoor kan je terecht bij projectontwikkelaar ION: www.ion.be. Beste groeten
De Schrijver Fernand
Geschreven op 2021-01-13 15:59:43
Kan je als particulier mee investeren, en wat zijn dan eventueel de voorwaarden: beschrijving, kostprijs, opbrengsten.......

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.