Home > Project Potgrond bouwt brug tussen jeugdzorg en maatschappelijke integratie in Brugge

Project Potgrond bouwt brug tussen jeugdzorg en maatschappelijke integratie in Brugge

Geschreven op 15 november 2023 om 08:06 door Mario De Wilde

Sinds 2020 biedt het project jongeren een innovatieve manier om hun eigen weg te vinden. “We richten ons op jongeren die op zoek zijn naar zinvolle bezigheden, vaak omdat ze zijn gestopt met school of dreigen uit te vallen”, zegt Rien Houwen van vzw Binnenstad. In plaats van hen te sturen, laat Potgrond de jongeren zelf bepalen wat ze willen doen. De begeleiders fungeren meer als gidsen, vanuit de principes van zelfregie en gelijkwaardigheid.

“Met het aflopen van de huidige financiering hebben we gewerkt aan het voortzetten en uitbreiden van het project”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis. “De verschillende organisaties jeugdhulp hebben zelf een stuk van hun budget vrijgemaakt, waarvoor ik bijzonder dankbaar ben. Het spreekt dan ook voor zich dat we met Stad Brugge nog een duit in het zakje doen via de stedelijke Preventiedienst, om de benodigde financiën rond te krijgen. Ik ben heel blij dat we dit mooie project versterkt kunnen verderzetten en zo aan alle jongeren in Brugge kansen geven.”
Potgrond benadert jongeren als deelnemers aan culturele activiteiten georganiseerd door Brugge Plus op de site van House of Time.

Dit geeft jongeren de kans om even afstand te nemen van hun verleden en nieuwe keuzes te maken. Het ultieme doel van Potgrond is om deze jongeren te motiveren en te helpen integreren in de maatschappij. “Ze worden ondersteund in moeilijke tijden en aangemoedigd om voor zichzelf te zorgen, wat bijdraagt aan de vooruitgang van de stad op korte en lange termijn”, zegt schepen van Welzijn Pieter Marechal. De activiteiten op Potgrond, zoals creatieve workshops en sport, bieden jongeren veel mogelijkheden om hun eigen leven in handen te nemen.

Partners
De partners van Potgrond zijn vzw De Kantel (Legeweg 201, 8200 Brugge; 050 31 58 55), vzw Binnenstad (Boninvest 46, 8000 Brugge; 050 33 12 74), vzw De Patio (Els-Julistraat 32, Brugge; 050 33 32 09), vzw Nieuwland (Polderstraat 76, 8000 Brugge; 050 35 40 61) en vzw Brugge Plus (Lange Vesting 112, 8000 Brugge; 050 44 20 02).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.