Home > Programma Sinksen20 volledig met o.a. Fred Hush, Mr Brown en Kortrijk Drumt

Programma Sinksen20 volledig met o.a. Fred Hush, Mr Brown en Kortrijk Drumt

Geschreven op 19 mei 2020 om 11:26 door Mario De Wilde

Het programma Sinksen20 in Kortrijk is volledig. Nadat we eerder al namen als Compact Disk Dummies, Brihang, DJ Lotto, Wim Opbrouck, Allez, Chantez!, Matthias Speybrouck en Klaas Lauwers aankondigden, maakt Sinksen vandaag zijn programma van deze in-uw-kot-editie volledig met een resem dj’s: Fred Hush, 2KG Hoofdvlees, JTOTHEC dj-set, Mr. Brown en de winnaars van de DJ@homecontest. Een jury bestaande uit DJ SNS, Santy M. en 2KG Hoofdvlees beluisterde afgelopen weekend alle inzendingen en selecteerde dj CTRL, dj Edwurds en Djones als jong en beloftevol, maar vooral als de winnaars. Zij mogen op Sinksen hun set draaien via livestream.

Programma volledig
Geen Sinksen zonder een beentje los te zwieren. Met de bekendmaking van enkele dj’s is het programma van deze Sinksen in de wolken volledig. 2KG Hoofdvlees zorgt ervoor dat we na een concert van Compact Disk Dummies niet stil vallen. Hij zal trakteren op een set voordat Fred Hush ons de nacht in leidt. Op maandag 1 juni zal JTOTHEC een dj-set voorzien meteen na het concert van Brihang. Afsluiter van het Sinksenweekend is Mr. Brown. Alle concerten en dj’s zullen via een livestream te volgen zijn op www.sinksen.be .

Road Rock, het muziekconcours dat jaarlijks tijdens Sinksen in Boerenhol plaatsvindt, moest omwille van gekende redenen zijn plannen veranderen. Voor deze editie verplaatsen ze hun opzet naar Radio Sinksen! Op zondag 31 mei van 13 tot 14 uur zal er een Road Rock uurtje zijn op Radio Sinksen, waarbij je van thuis uit een invloed hebt op wie de winnaar van deze editie wordt. Kortrijk Drumt heeft een nummer over Kortrijk in tijden van corona gemaakt. De primeur brengen ze maandag 1 juni tijdens Sinksen live op de radio.

Winnaars dj@homecontest
De voorbije weken zonden verschillende jonge Kortrijkse dj’s hun set in en vochten zo om een plaats op het podium van de dj@homecontest. De prijs? Materiaal en een plaats op het programma van deze Sinksenfeesten. De jury bestaande uit DJ SNS, Santy M. en 2KG Hoofdvlees beluisterden alle inzendingen en kozen DJ CTRL, DJ Edwurds en DJones als winnaars.

DJ CTRL is een jonge gepassioneerde dj uit Kooigem. Hij heeft geen schrik om creatief om te gaan met hot cues en loops en kiest voor zowel klassiekers als stevige danceplaten. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten als hij aan de decks staat. Naast dj’en is hij ook een hobby-producer, zo heeft hij al enkele remixes, mashups en eigen songs gemaakt. Dj Edwurds is een allround dj die het kot graag op stelten zet. Hij deed al mee aan enkele contests en viel telkens in de prijzen. Creatieve overgangen en een goede nummerkeuze zijn zowaar zijn handelsmerk. Mashups mixt hij het liefst van al live. Af en toe durft hij ook wel grijpen naar plaatjes uit de oude doos. DJones aka Jonas Nuttin is 16 jaar en is resident dj in Café 56 en Koala Klub in Kortrijk. Hij won eerder al dj contests van MNM en Studio Brussel waardoor hij mocht draaien in de Versuz in Hasselt. Beatmatchen en een clubsfeertje neerzetten kan hij als de beste. Stilzitten tijdens zijn set is onmogelijk. De dj-sets zullen via livestream beschikbaar zijn.

Kelly Detavernier, schepen van Evenementen: “Er is heel wat talent te vinden op de Sinksenfeesten, zoals elk jaar! Klinkende namen, bruisende jongeren en vertrouwde concepten brengen een mooi gevuld programma tot bij jullie. Trap met ons het feestweekend officieel op gang op zaterdag om 18 uur via de Sinksenradio of op www.sinksen.be en dans het weekend in!”

Oproep: Leg de luch an en mak zoveel meugelijk lawaai!
Wim Opbrouck, de gastheer van Sinksen20, lanceerde afgelopen week een oproep naar de inwoners van Groot-Kortrijk. De Sinksenfeesten zijn van ons allemaal. Daarom roept hij iedereen op om op zaterdagavond 30 mei mee te doen met het openingsspektakel. De avond begint om 18 uur met Radio Sinksen en vanaf 21.30 uur krijg je warme Kortrijkse stadstelevisie via www.sinksen.be. Maar openen, dat doen we met een knal: om 22.30 uur komen we allemaal even buiten, steken zoveel mogelijk licht aan en maken kabaal. Haal je kerstlichtjes van op zolder, je doopkaars van onder het stof, je potten en pannen uit de keukenkast en trap jouw feesten op gang. Zo openen we allemaal samen deze digitale coronaproof versie van de Sinksenfeesten met een krachtig signaal van positiviteit en verbondenheid.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.