Home > Proeverroute loodst je van zaterdag 1 maart tot 14 maart langs de zoetste adresjes in Brugge

Proeverroute loodst je van zaterdag 1 maart tot 14 maart langs de zoetste adresjes in Brugge

Geschreven op 15 februari 2025 om 07:00 door Mario De Wilde

Van zaterdag 1 maart tot vrijdag 14 maart 2025 vindt de eerste Brugse editie plaats van de Lekker Lokaal Proeverroute. Een brochure met stratenplan leidt je langs diverse lokale handelaars. Onder meer patissiers, chocolatiers en koekjesbakkers doen mee. Via een proeverpas met bonnetjes geniet je bij elke gekozen stopplaats van een proevertje tegen een vriendenprijs. De proeverroute is een initiatief van Koekenstad, de vzw die in Antwerpen sinds jaar en dag de
‘Chocolade- en Pateekesweek’ organiseert. Ook in het Waasland en de Kempen is de proeverroute intussen een succes.

Voor de Brugse editie slaat de organisatie de handen in elkaar met Bureau 44, de Brugse uitgever van Brood en Banket, het toonaangevende vakblad voor Belgische bakkers, patissiers, chocolatiers, confiseurs en ijsbereiders. Het gezamenlijke doel: het vakmanschap van zoete lekkernijen in de schijnwerpers zetten en consumenten laten kennismaken met lokale ambacht. Wie doet mee in Brugge en welke proevertjes bieden ze aan? Zowel bekende namen als verborgen parels nemen deel aan de proeverroute.

-Je ontdekt Hemelse Taartjes, Elisabeth en James Bakery, die een cakedonut, melocake of zakje meestertjes aanbieden.

-Bij 8tea5 proef je van bubble tea en bij V-Chocolatier by Sweertvaegher van drie verschillende ‘Galetjes’.

-In Chocolaterie De Burg scoor je een chocoladetablet van Martougin,

-Bij Petit Paris Patisserie een eclair

-Bij Patisserie Van Mullem een zakje palmiers. D

-De drie vestigingen van Chocolatier Dumon zijn ook van de partij, waarbij je op elk adres andere pralines kunt proeven.

Tot slot is er nog een samenwerking met het chocoladefestival Bruges in Choc op 8 en 9 maart. Deelnemers van de
proeverroute krijgen korting op hun toegangsticket voor het festival.
Praktisch
Een proeverpas met tien coupons kost 15 euro en is vanaf 17 februari te koop bij meer dan 100 deelnemende zaken in Brugge, Antwerpen en het Waasland. Wie een proeverpas koopt, ontvangt een brochure met info over de locaties, openingsuren en proevertjes van de verschillende handelaars. Die brochure kan je ook downloaden via de website van Koekenstad.

Voor een proevertje ruil je één of twee bonnetjes in – niet alleen in Brugge, maar ook bij deelnemende zaken in onder meer
Antwerpen, Sint-Niklaas en Lokeren. De waarde van een proevertje is altijd hoger dan de prijs van de coupon(s).

– Wat: proeverroute langs lokale patissiers, chocolatiers, koekjesbakkers en meer
– Waar: Brugse binnenstad
– Wanneer: 1 maart tot en met 14 maart
– Waarom: consumenten introduceren bij lokale ambacht
– Wie: een initiatief van Koekenstad en Brood en Banket

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.