Home > Proefopstelling afrit Loppem (E40) wordt nog deze maand weggehaald wegens geen succes

Proefopstelling afrit Loppem (E40) wordt nog deze maand weggehaald wegens geen succes

Geschreven op 19 oktober 2022 om 10:23 door Mario De Wilde

Om het hoofd te bieden aan de files op de Autobaan (N397) en de afrit komende van Oostende, ter hoogte van de op- en afritten aan de E40 in Loppem, plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer in november 2021 een proefopstelling op de noordelijke rotonde richting Brugge. Daardoor kon het verkeer komende van de E40 uit het binnenland niet meer rechtstreeks naar Brugge rijden via de noordelijke rotonde, maar diende het een korte omleiding aan de zuidelijke rotonde in Loppem te nemen. Uit metingen van het Verkeerscentrum blijkt echter dat de proefopstelling geen afname van de wachtrijen tot gevolg heeft. Daarop werd beslist om de opstelling op woensdag 19 oktober weg te halen.

Het fileprobleem op de Autobaan (N397) en de Koning Albert I-laan (N397), ter hoogte van de op- en afritten aan de E40 in Loppem was al langer een probleem. Door de proefopstelling, die werd geplaatst in november van vorig jaar, kon het verkeer dat vanaf de afrit Loppem van de E40 kwam, niet meer rechtstreeks naar Brugge afrijden via de noordelijke rotonde, maar werd het omgeleid via een korte omleiding aan de zuidelijke rotonde. Hierdoor moest het verkeer dat vanuit Loppem kwam geen voorrang meer geven aan automobilisten die van de afrit van de E40 kwamen, wat het fileprobleem ten goede zou komen.

Resultaten evaluatie onvoldoende
Uit metingen van het Verkeerscentrum, waarbij het aantal minuten file per dag werd berekend, blijkt dat de proefopstelling nauwelijks verbetering met zich meebrengt. De wachtrijen aan de afrit E40 in Loppem en de Koning Albert I-laan (N397) lijken amper korter te worden. Daarop beslisten de lokale gemeentebesturen van Brugge en Zedelgem en de lokale politiezone, in samenspraak met AWV, om de proefopstelling weg te halen. Automobilisten kunnen beperkt hinder ondervinden tijdens de weghaling, die een kleine twee uur zal duren.

Meer weten? Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.