Home > Probeer de nieuwe trage weg in Vlamertinge met wandelboekje ‘De vlucht van Pieter Capoen’

Probeer de nieuwe trage weg in Vlamertinge met wandelboekje ‘De vlucht van Pieter Capoen’

Geschreven op 5 oktober 2022 om 16:03 door Mario De Wilde

Zaterdag 15 oktober vindt de lancering van het nieuwe wandelboekje ‘De vlucht van Pieter Capoen’ plaats. Aanleiding van het nieuwe verhaal is de opening van een nieuw stukje wandelpad in Vlamertinge dat het Agentschap voor Natuur en Bos kon realiseren met medewerking van Stad Ieper.

Vlamertings drama

De vlucht van Pieter Capoen is een Vlamertings drama uit 1814 waarin Pieter en zijn vrienden er alles aan doen om niet ingelijfd te worden in het leger van keizer Napoleon. Via de Brandhouck willen ze onderduiken in de Galgebossen. Slagen ze in hun opzet of trekt Napoleon aan het langste eind? Wil je de vlucht van Pieter Capoen zelf beleven? Dat kan! Via een nieuw stuk wandelpad treed je in de voetsporen van Pieter. De wandeling van 7 km kan vrij gewandeld worden tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Wil je liever met een gids op pad? Dat kan om 14.30 uur of 15.00 uur. Hiervoor schrijf je in via https://rlwesthoek.bookfast.me/. Onderweg trakteert Stad Ieper op een gratis drankje. Het nieuwe wandelboekje hoort bij de reeks ‘Verhalen voor Onderweg’ van het Regionaal Landschap Westhoek en werd geschreven door Lieven Stubbe.

Nieuwe trage weg

Het nieuwe wandelboekje komt er dankzij de nieuwe wandelverbinding die het Agentschap voor Natuur en Bos met medewerking van Stad Ieper kon creëren tussen Vlamertinge en de Galgebossen. Op deze manier is het bos voor de bewoners van Vlamertinge een stuk vlotter bereikbaar. Waar ruimte is, zal het nieuwe wandelpad ingekleed worden met extra kleine landschapselementen die in deze omgeving nog talrijk aanwezig zijn. Zo werden reeds geboortebomen en hagen aangeplant om het pad te accentueren in het landschap.

Praktisch

Starten kan aan de voorkant van de kerk van Vlamertinge. De deelnameprijs per gezin bedraagt € 4. Dit is de prijs van het boekje en de wegbeschrijving. Meer info op www.rlwesthoek.be, 0495 35 13 77 of info@rlwesthoek.be. Dit is een organisatie van het Regionaal Landschap Westhoek i.s.m. stad Ieper en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Op de foto v.l.n.r.: Nele Saint-Germain (Regionaal Landschap Westhoek), schepen Valentijn Despeghel, Frans Lignel (ereschepen en voorzitter van Flambertus heemkring Vlamertinge), Erwin Verfaillie en kinderen (boswachter Agentschap voor Natuur en Bos)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.