Primeur voor de regio: IJs-en espressobar Flavourrs uit Brugge bant alle plastiek
En 22-jarige Brugse ondernemer mag zich de primeur toe-eigenen dat hij jaarlijks duizenden plastiek lepeltjes en bekers uit zijn nieuw ijs- en espressobarconcept bant. Robin Roef startte in juni 2019, na zijn opleiding bij gerenommeerde chefs, in de drukke Noordzandstraat van Brugge een nieuw foodconcept: Flavourrs. Een compleet dessertbordje met ambachtelijk ijs, wafels en innovatieve patisserie creaties aangevuld met creatieve Barista koffie’s en thee’s. Vanaf november 2019 opende zijn tweede winkel met hetzelfde foodconcept aan de buitenzijde van het stationsgebouw te Brugge. Ook de NMBS was enthousiast over de duurzame en ecologische benadering van de nieuwe Flavourrs foodstore. Robin Roef (vandaar de RR in Flavourrs) wil zijn klanten verwennen met lekkere patisserie, ijsjes en huisgemaakte koffies. In elke bereiding legt hij zijn eigen stijl en karakter waarbij kwaliteit en smaak voorop staan. Robin werkt altijd met verse ingrediënten: vanillestokjes, vers fruit en liefst zo weinig mogelijk toegevoegde suikers. Met veel aandacht om onze ecologische voetafdruk te verminderen werd in samenwerking met een ambachtelijke wafelbakkerij een unieke eetbare koffiebeker ontwikkeld. Nu gaat hij nog een stap verder want alle andere verpakkingsmaterialen zijn ook biologisch afbreekbaar. Robin is daarmee de allereerste ijs- en espressobar waar innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan en waar plastiek verbannen wordt.
www.flavourrs.be