Home > Primeur: de eerste ijsbaan ooit in Kortrijk opent dit weekend de deuren

Primeur: de eerste ijsbaan ooit in Kortrijk opent dit weekend de deuren

Geschreven op 23 oktober 2019 om 11:02 door Mario De Wilde

Eind mei werd duidelijk dat ijspiste Finlandia noodgedwongen de deuren moest sluiten. Bij de schaats- en ijshockeyclub kwamen hierdoor meer dan 200 leden en duizenden recreatieve schaatsers op straat te staan. Marie Joye, Frank Meulebrouck en Kenneth Deryckere van de ijshockeyclub kondigden vorige maand samen met Stad Kortrijk aan een oplossing gevonden te hebben. Een goede maand later opent De Piste zijn deuren op Site Vlieghe. De Piste opent voor het grote publiek op vrijdag 25 oktober vanaf 19u30. In de vakantie zal de ijsbaan elke dag geopend zijn van 14u tot 16u30. De ijsbaan is 60 meter lang 26 meter breed. Een schaatsbeurt kost 9 euro voor een volwassene en 6 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De huur van de schaatsen is inbegrepen in de prijs. Groepen vanaf 15 personen betalen 5 euro per persoon.Ook scholen kunnen de ijsbaan reserveren aan een apart tarief. Leerkrachten die interesse hebben kunnen contact opnemen met Marie Joye. Naast recreatief schaatsen faciliteert De Piste ook ijshockey en kunstschaatsen i.s.m. de verschillende clubs. Ze starten ook met curling en sledge-hockey. Er komt een tribune met 200 zitplaatsen voor supporters. Bovenop de kleedkamers werd een bar gebouwd die uitkijkt over de ijsbaan en plaats biedt aan nog eens 200 personen. Er is ook een aparte ruimte voorzien waar bedrijven zich tijdens een teambuilding activiteit kunnen afzonderen.

Tijdelijke ijsbaan

De piste is er in eerste instantie voor enkele maanden als pop-up, om de haalbaarheid van het project af te toetsen en de continuïteit te verzekeren van de verschillende sportclubs. Indien succesvol vragen ze een permanente vergunning en blijven ze daar voor de komende 3 jaar. Nadien hopen ze voldoende ervaring en middelen te hebben om een ijstempel te bouwen op een nog niet bepaalde locatie in Kortrijk.

Site Vlieghe

Met de nieuwe ijspiste wordt site Vlieghe, verwijzend naar de vroegere exploitant raamfabriek Vlieghe, stilaan een nieuwe recreatiehub in Kortrijk. Naast schaatsen kan je er sook paintballen bij Paintbal Kortrijk van David Desrousseaux. Samen met de uitbaters van De Piste willen ze de site binnenkort een nieuwe, meer passende naam geven. Ook pop-up winterbar Sibäria opent er binnenkort zijn deuren voor enkele maanden. Arne Vandendriessche, schepen van Sport: “Het is bijna niet te geloven dat we hier een maand geleden in een lege loods stonden. De bergen werk die dit team op zo’n korte termijn heeft verzet zijn bewonderenswaardig. Onze stad wint hier twee keer: we krijgen er enkele bruisende sportclubs bij en hebben een gloednieuwe recreatieve site niet ver van het centrum.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.