Home > Populaire grensstadje Sluis staat deze zomer bol van festiviteiten en shoppingplezier

Populaire grensstadje Sluis staat deze zomer bol van festiviteiten en shoppingplezier

Geschreven op 4 juli 2023 om 12:49 door Mario De Wilde

In het bij Vlamingen oh, zo populaire grensstadje Sluis is het altijd gezellig, maar tijdens evenementen is dat altijd nog net iets meer. En ja, hoor: de ondernemers in Sluis maken zich op voor de komende evenementen in juli en augustus, zoals de fokveetentoonstelling, maar liefst vier avondmarkten en de Belfort Oldtimerrit.

Fokveetentoonstelling met keuring, zaterdag 8 juli
Komende zaterdag, 8 juli, vindt de jaarlijkse Fokveetentoonstelling met veekeuring op de Groote Markt in Sluis. Diverse boeren uit de regio stellen deze dag hun dieren (voornamelijk koeien en kleinvee) ten toon. Natuurlijk vindt er ook een keuring plaats, van o.a. o.a. Blauw-Wit runderen. Waarop de jury zoal let, wordt uitgelegd aan het publiek.

Dinsdag 18, 25 juli, 1 en 8 augustus avondmarkten
De naam doet vermoeden dat je ’s avonds een markt kunt bezoeken, maar kenners en vaste bezoekers van dit evenement weten wel beter. De avondmarkten staan al jaren garant voor een hele dag vol gezelligheid. Er is een grote braderie vanaf 11 tot 22 uur. Ook de winkels zijn tot 22 uur geopend. Tussendoor geniet je op één van de gezellige terrassen terwijl je vanaf circa 16 uur oog in oog staat met unieke, hilarische en spectaculaire straatacts. Op diverse terrassen is er ’s avonds (live) muziek. Een programma van de straatacts is terug te vinden op www.sluisonline.nl

Tijdrit Renewi tour, donderdag 24 augustus
Op donderdag 24 augustus komt de Renewi Tour naar Sluis. Op deze dag wordt de individuele tijdrit gereden. De Renewi Tour (voorheen Eneco tour) kent een deelnameveld van de beste profteams ter wereld. Voor info, zie www.renewitour.com

Belfort Oldtimerrit, zondag 27 augustus
Ieder jaar aan het eind van het zomerseizoen kunnen de liefhebbers van oude auto’s zich verheugen op tal van prachtige ‘oudjes’ o.a. Jaguar, Mercedes, Triumph, Morgan, MG, Citroën, VW, Austin-Healey, Lagonda, Porsche. Vanaf 9.00 uur verzamelen de oldtimers zich op de Groote Markt in Sluis voor de Belfort Oldtimerrit. Rond 10.30 uur vertrekt de stoet en rijden ze eerst een rondje door het centrum waarna ze de polders inrijden voor een rondrit door de Zwinstreek. Om circa 16.30 uur rijden de oudjes opnieuw een rondje door het centrum van Sluis.

Nog meer Sluis..
Informatie over alle evenementen, wandel- en fietsroutes, leuke adresjes e.d. vind je op www.sluisonline.nl

Foto’s T. Ide

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.