Home > Poperinge vraagt dringend oplossing voor ‘lelijk’ leegstaand gebouw van FOD Financiën

Poperinge vraagt dringend oplossing voor ‘lelijk’ leegstaand gebouw van FOD Financiën

Geschreven op 28 februari 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

De kantoren van de FOD Financiën in de Hondstraat in Poperinge staan al sinds 2015 leeg. Het stadsbestuur dient nu een motie in bij de federale overheid om een nieuwe invulling voor het gebouw te vragen. Bpost is eigenaar en gebruiker van de gelijkvloerse verdieping van het gebouw. De andere verdiepingen staan leeg. Het gebouw kan een opfrisbeurt en een nieuwe bestemming gebruiken. Het stadsbestuur vindt dat het leegstaande en verouderde pand het hart van de stad ontsiert.
Coworking
De federale overheid betaalt leegstandsheffingen aan Poperinge, maar ging nog niet in overleg om een structurele oplossing te zoeken. De stad wil het gesprek aangaan en stelt een invulling als coworkingspace voor. Sinds de coronapandemie is thuiswerk aan een forse opmars begonnen. Thuiswerk maakt het voor inwoners van de Westhoek ook haalbaarder om voor bedrijven in bijvoorbeeld Gent, Antwerpen of Brussel te werken. Voor wie thuis niet voldoende ruimte of rust vindt, biedt een coworkingspace een grote meerwaarde.
Win-win
Poperinge vraagt de federale overheid om het gebouw kosteloos ter beschikking te stellen. Zo zorgt de stad voor nieuw leven in het pand en spaart de federale overheid verdere leegstandsheffingen uit. Bij uitbreiding doet Poperinge een oproep aan de federale overheid om in gesprek te gaan met besturen van gemeentes waar overheidsgebouwen leegstaan.
Foto: stad Poperinge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.