Home > Politiezone Polder stelt vast dat 10% van de ongevallen te wijten is aan alcohol of drugs

Politiezone Polder stelt vast dat 10% van de ongevallen te wijten is aan alcohol of drugs

Geschreven op 29 april 2022 om 09:32 door Mario De Wilde

In de Politiezone Polder blijkt dat in het eerste kwartaal van 2022 bij 1 op de 10 verkeersongevallen het rijden onder invloed van alcohol of drugs de oorzaak is of een rol speelt in dit verkeersongeval. In het eerste kwartaal van 2022 gebeurden in de PZ Polder 101 verkeersongevallen: 71 verkeersongevallen met stoffelijke schade, 29 verkeersongevallen met lichamelijk letsel en 1 verkeersongeval met dodelijke afloop. Naast één dodelijk slachtoffer, raakten ook vijf mensen zwaargewonden en 31 licht gewond.

Bij deze 101 VKO werden er in totaal 152 mensen onderworpen aan een ademtest waarbij acht personen positief testen en één persoon alarm liet optekenen. Van zes personen onder invloed van alcohol die betrokken waren in een verkeersongeval werd hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Vijf personen die betrokken waren in een verkeersongeval legden een positieve speekseltest inzake het rijden onder invloed van drugs, van 4 werd hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In totaal werd van tien personen het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken naar aanleiding van het rijden onder invloed van alcohol of drugs bij dit verkeersongeval, dit is 10 %. In het eerste kwartaal van 2021 registreerden we in totaal 87 verkeersongevallen waarbij 9 bestuurders onder invloed reden van alcohol en drugs en waar van 6 bestuurders het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken werd voor 15 dagen wegens het rijden onder invloed.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.