Home > Politiezone Het Houtsche organiseert Shoebox-actie in het kader van de Warmste Week

Politiezone Het Houtsche organiseert Shoebox-actie in het kader van de Warmste Week

Geschreven op 24 december 2022 om 10:11 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van de Warmste Week organiseerde Politiezone Het Houtsche een inzamelactie van tweedehandsspeelgoed voor kansarme gezinnen met kinderen. Hiervoor werken we samen met de sociale diensten van de drie gemeenten.
shoebox-actie
De West-Vlaamse politiezone lanceerde een oproep bij de medewerkers om allerlei speelgoed mee te brengen. Daarnaast zamelde ook het personeel van de gemeenten speelgoed in. De inzameling werd een groot succes! De collega’s verdeelden het vele speelgoed per leeftijd over (schoen)dozen,  stopten er ook hun kerst- en nieuwjaarswensen in en versierden de dozen met een politiestrik. In totaal konden er zowat 130 pakketjes gemaakt worden. Intussen zijn de cadeautjes bij de sociale diensten die ervoor zorgen dat de speelgoeddozen bij de meest kwetsbare gezinnen terecht komen.
Waarom?
Binnen de werkgroep ‘overlast-sluikstorten’ van het korps ontstond het idee om in het kader van duurzaamheid speelgoed die we niet meer nodig hebben, te hergebruiken. Als sociaal geëngageerd korps zochten ze naar een goed doel waar de politie mooi gevulde schoendozen aan kon schenken.
In nauwe samenwerking met onze gemeentebesturen van Zedelgem, Oostkamp en Beernem konden ze op die manier via de sociale huizen de lokale bevolking helpen. Foto: PZ Het Houtsche

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.