Home > Politiediensten waarschuwen voor nieuwe golf van smishingberichten

Politiediensten waarschuwen voor nieuwe golf van smishingberichten

Geschreven op 17 augustus 2020 om 18:12 door Mario De Wilde

Cybercriminelen plannen pakken uit met verschillende aanvallen met smishingberichten. Dat werd ons gemeld door verschillende West-Vlaamse politiediensten. Steeds vaker wordt sms gebruikt om berichten te versturen die valse links bevatten met de bedoeling mensen op te lichten. Deze vorm van phishing kreeg een naam: smishing of ook SMS-phishing. De jongste weken zit smishing in de lift en ook de komende weken mogen we aanvallen met smishingberichten verwachten.Opletten geblazen met sms’en die een compensatie beloven naar aanleiding van de coronacrisis, maar ook berichten van de bank, overheid of koerierbedrijven lijken te komen blijven de ronde doen!

Cybercriminelen gebruiken de actualiteit om je nieuwsgierig te maken en te laten klikken. We zien verschillende smishingberichten opduiken die iets beloven naar aanleiding van de coronacrisis. Maar ook de berichtjes die van de overheid, een bank of een koerierdienst lijken te komen, blijven de ronde doen. Laat je niet vangen en wees altijd alert.

Wat te doen?
Klik niet op een link in een verdacht bericht.
Als je wel geklikt hebt, vul de velden verder niet in en breek elke interactie af.
Valse berichten, ook valse sms-berichten, kan je doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Selecteer de tekst in het sms’je en kopieer die naar een e-mailbericht. Verstuur deze e-mail naar verdacht@safeonweb.be. De inhoud wordt dan automatisch verwerkt. Printscreens kan je ons bezorgen via info@safeonweb.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.