Home > Politieactie levert aanhouding van koppel kledingwinkeldieven op in Knokke

Politieactie levert aanhouding van koppel kledingwinkeldieven op in Knokke

Geschreven op 25 mei 2022 om 09:22 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vrijdagavond en –nacht 20 en 21 mei zo’n twintig wagens tijdens verschillende verkeersacties. Eén bestuurder reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden. Aan de acties nam ook het Technisch Steunteam (TST) van de Federale Politie deel. Na een positieve drugs swab van het TST, trof politiehond Knut verdovende middelen (cannabis en hasj) aan in een wagen. Het politieteam stelde ook een proces-verbaal op tegen een bestuurder die geen geldig rijbewijs had. Een andere automobilist liep tegen de lamp omdat hij gsm’de achter het stuur.

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

Winkeldieven opgepakt
De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen weekend een 67-jarige man en 44-jarige vrouw uit Nederland op die verdacht worden van enkele winkeldiefstallen in Knokke-Heist. Een winkelbediende herkende het duo na een winkeldiefstal in maart en alarmeerde zondag meteen de politie. Een van de interventieteams snelde meteen naar de locatie waar in maart een verdachte wagen was gespot. De politie kreeg die wagen toen in het vizier dankzij het cameranetwerk. Het interventieteam trof de wagen op dezelfde locatie aan en kon na een korte achtervolging te voet ook beide verdachten staande houden. In de wagen trof de politie gestolen kledij en accessoires uit verschillende kledijwinkels aan. Er lag ook heel wat materiaal om de beveiliging in deze winkels te omzeilen. Beide verdachten zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter. De politie onderzoekt of ze ook nog voor andere feiten in aanmerking komen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.