Home > Politie zoekt vandalen die lelijk huishielden op hernieuwd sportterrein op Kennedyplein in De Haan

Politie zoekt vandalen die lelijk huishielden op hernieuwd sportterrein op Kennedyplein in De Haan

Geschreven op 27 april 2023 om 13:58 door Mario De Wilde

Vandalen vernielden gisterenavond het recent heraangelegd sportterrein op het Kennedyplein in De Haan (Vosseslag). De gemeente roept buurtbewoners die iets zouden gezien hebben op om dit te melden bij de politie. Het sportterrein op het Kennedyplein in Vosseslag werd recent vernieuwd met een toplaag van kleurrijke, modulaire en waterdoorlaatbare tegels. Dankzij deze schokdempende en onderhoudsvriendelijke ondergrond kan er altijd gesport worden op het plein, ook na een hevige regenbui. Ook de groenzone naast het sportplein werd heraangelegd. Op woensdag 26 april werden zowel het sportveld als de groenzone echter vernield door vandalen.

Er zijn duidelijke sporen te zien van een wagen die over de nieuw aangelegde tegels en het grasveld ernaast heeft gereden. Volgens getuigen zou de wagen rond 21u20 het grasveld zijn opgereden. Om 23u30 kwam de wagen terug en vernielde het sportterrein. Daarna reed de wagen weg in de richting van Klemskerke. Schepen voor sport, Hilde Dhont: “Het gaat hier duidelijk om zinloos vandalisme. Het terrein is moedwillig beschadigd en voorlopig helemaal onbruikbaar. De daders zorgen niet dus alleen voor veel herstellingskosten, maar ontnemen anderen ook de mogelijkheid om op dit pas heraangelegd terrein te sporten. We betreuren dit dan ook ten zeerste.”

Vanavond was een klasloop gepland op het terrein. Die wordt verplaatst naar het sport- en recreatiecentrum Haneveld. Alle deelnemers werden hiervan intussen op de hoogte gebracht. De gemeente roept buurtbewoners die iets zouden gezien of gehoord hebben op om dit bij de lokale politie te melden op het nummer 059/33 33 16.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.