Home > Politie vat aan station van Adinkerke verdachte van verschillende autodiefstallen, met dank aan BIN

Politie vat aan station van Adinkerke verdachte van verschillende autodiefstallen, met dank aan BIN

Geschreven op 14 januari 2023 om 07:25 door Mario De Wilde

Afgelopen dinsdagnamiddag sloegen twee verdachten bij enkele geparkeerde voertuigen aan het station van Adinkerke de ruiten in. Uit de wagens werd onder meer een bankkaart, een sporttas en een handtas gestolen. Dankzij oplettende omstaanders en een goede communicatie tussen de verschillende ploegen kon één van de verdachten na een achtervolging worden gevat. Terwijl één van de slachtoffers de politie aantoonde dat de gestolen bankkaart werd gebruikt voor contactloze verrichtingen in verschillende handelszaken in De Panne, werd nog een inbraak in een voertuig vastgesteld. Oplettende getuigen noteerden de uiterlijke kenmerken van twee vluchtende mannen.

Tijdens de zoektocht naar de twee verdachten, merkte een politiepatrouille van Politiezone Westkust een man op die aan de omschrijving voldeed. Terwijl het politieteam de man wou staande houden, zette hij het op een lopen en vluchtte hij een achtertuin in waarop onze ploeg hem uit het oog verloor. Bevraagde omstaanders deelden mee dat de verdachte zich richting de tramhalte begaf, een andere patrouilleploeg zag de man op de tram stappen. Onmiddellijk begaven onze ploegen zich naar de eerstvolgende tramhalte waarop ze de man op de tram aantroffen en arresteerden. Op de man werd een deel van de gestolen goederen aangetroffen.

Het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek. De onderzoeksrechter besliste om de man verder aan te houden. Hij verschijnt eerstdaags voor de raadkamer. Buurtbewoners die zich inschreven op BIN – buurtinformatienetwerk – werden via de applicatie onmiddellijk van de feiten ingelicht. Op deze manier krijgt ons politieteam vaak nuttige informatie van oplettende burgers. Wil jij ook op de hoogte worden gesteld als een verdachte situatie zich in jouw buurt voordoet of wil je ons zelf op de hoogte brengen van een verdacht voorval? Meld je dan aan op BIN via de app “Buurtpreventie24”.

Buurtinformatienetwerken zijn partnerschappen tussen politie, burgers en lokale overheden om de communicatie in de strijd tegen en de preventie van criminaliteit in je omgeving te verbeteren. Meer informatie? https://www.besafe.be/nl/buurtinformatienetwerken-bin.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.