Home > Politie houdt morgennamiddag in Zeebrugge grootscheepse verkeerscontrole op alcohol en drugs

Politie houdt morgennamiddag in Zeebrugge grootscheepse verkeerscontrole op alcohol en drugs

Geschreven op 4 augustus 2023 om 09:55 door Mario De Wilde

Bij de start van de tweede helft van het zomerseizoen organiseert Politie Brugge, in samenwerking met de Douane, de Vlaamse Belastingsdienst, Dienst Vreemdelingenzaken en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, een grootschalige ZAD-actie in Zeebrugge. Bestuurders kunnen op zaterdagnamiddag 5 augustus gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. De Douane checkt onder meer of voertuigen op rode diesel rijden of bepaalde goederen niet hebben aangegeven. Nog de hele zomer blijft Politie Brugge op diverse locaties controleren op rijden onder invloed.

We zijn al halfweg het zomerseizoen maar de verkeersdienst van Politie Brugge schakelt alvast niet over op vakantiemodus. In juli vonden reeds meerdere ZAD-acties plaats waarbij bestuurders gecontroleerd werden op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. Uit de resultaten van die acties vorige maand blijkt dat er nog steeds bestuurders onder invloed rijden en zo een gevaar zijn op de weg, voor zichzelf en anderen. Tijdens de grote vakantie zijn er sowieso meer mensen op de been door de vele evenementen die extra bezoekers en toeristen lokken. Hoewel politie Brugge het hele jaar door minimum 2 ZAD-acties per maand organiseert en ook tijdens de reguliere werking mensen uit het verkeer plukt voor controles, worden die acties in de zomermaanden nog wat opgedreven. Hiermee geeft de Brugse politie een duidelijk signaal dat feestvierders zich best op een veilige manier verplaatsen.

Augustus wordt dus afgetrapt met een grote verkeersactie op de terreinen van de douane in Zeebrugge, waar veel verkeer langskomt gezien de evenementen in Zeebrugge en de omliggende kustgemeenten Blankenberge en Knokke-Heist. Ook als ‘fin de saison’ plant politie Brugge nog een grotere verkeersactie eind deze maand. Bestuurders zijn bij deze dus verwittigd verkeersveiligheid ter harte te nemen. Meer info over rijden zonder alcohol en drugs op www.rijzad.be

1 reactie

Danny Deetens
Geschreven op 2023-08-05 13:35:22
Ik terecht voor de veiligheid

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.