Home > Politie heeft bomfietser, die slagbomen in Rumbeke negeerde, geïdentificeerd en aangehouden

Politie heeft bomfietser, die slagbomen in Rumbeke negeerde, geïdentificeerd en aangehouden

Geschreven op 30 april 2023 om 10:49 door Mario De Wilde

Na intens speurwerk van de verkeersdienst van de politiezone RIHO werd afgelopen vrijdag de bromfiets van de feiten van dinsdag 18/04/2023 aangetroffen bij een familielid van de eigenaar. Tijdens het onderzoek bleek dat de bromfiets hoogstwaarschijnlijk toebehoorde aan een lokale bezorger van maaltijden. Reeds de dag na de feiten was het merk en type van de bromfiets voor 99% zeker. Op alle beschikbare beelden was de kentekenplaat helaas niet zichtbaar wat de zoektocht heel wat bemoeilijkte. Na een tip van een alerte burger begon het net zich te sluiten rond de vermoedelijke eigenaar. Na analyse van de eigen camerabeelden kon de eigenaar van de bromfiets worden geïdentificeerd. Ondertussen kwamen wij uit verder onderzoek (dossier infrabel) te weten dat de trein wel degelijk in aanrijding was gekomen met de bromfiets.

Vyncke Carl, Commissaris: “De eigenaar van de bromfiets kreeg vrijdag laatsleden een bezoek van ons. Geconfronteerd met alle bewijzen gaf de man uiteindelijk prijs dat de bromfiets bij een familielid van hem stond. De aangetroffen bromfiets vertoonde schade op de plaats waar de trein de bromfiets had aangereden.
Het navolgend onderzoek leidde ons naar de bestuurder van de bromfiets: een 20 jarige man uit Ledegem. Deze man werd verhoord en ging tot volledige bekentenissen over. De man had naar eigen zeggen oortjes in en had niet gezien dat de verkeerslichten op rood stonden. Hij had tevens de bel van de overweg niet gehoord. De bromfiets bleek niet ingeschreven en niet verzekerd. Dit dossier werd tot een goed einde gebracht mede door de info die wij mochten ontvangen van 3 alerte burgers en 3 lokale bedrijven. De politiezone RIHO wenst hen van harte te danken voor hun medewerking.” De man van 20 jaar uit Ledegem zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. Foto: Infrabel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.