Home > Politie arresteert twee mannen verdacht van € 10.000 frauduleuze oplichting

Politie arresteert twee mannen verdacht van € 10.000 frauduleuze oplichting

Geschreven op 27 juni 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Na identificatie van twee verdachten die mogelijk betrokken zijn bij 19 gevallen van oplichting, heeft PZ Westkust eergisteren tijdens twee huiszoekingen beide mannen gearresteerd. Zij worden ervan verdacht goederen van het merk “Makita” te koop te hebben aangeboden en hiervoor betalingen te hebben ontvangen zonder de verkochte goederen aan de kopers te hebben geleverd. In februari 2023 werd voor het eerst aangifte gedaan bij de PZ Westkust in verband met deze oplichtingszaak. Een slachtoffer had geld overgemaakt voor de aankoop van materiaal, maar ontving de goederen niet.

Na verder onderzoek op vordering van het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, identificeerde de politiezone Westkust twee verdachten die gelinkt konden worden aan deze feiten. Op aangeven van het parket konden minstens 19 dossiers worden gebundeld, waarna in samenspraak met PZ Westkust een onderzoek werd opgestart. Telkens werd geld overgeschreven voor de aankoop van Makita-materialen, maar de goederen werden niet geleverd. De slachtoffers zijn verspreid over het hele land. Uit het financieel onderzoek bleek dat de verdachten op die manier mogelijk meer dan 10.000 euro frauduleus buitmaakten. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne vorderde een gerechtelijk onderzoek.

Op 25 juni werden huiszoekingen uitgevoerd bij een 35-jarige man uit Laken en bij een 20-jarige man uit Sint-Gillis. Beide mannen werden gearresteerd. Beide mannen werden gearresteerd. De onderzoeksrechter besliste om één van hen aan te houden. De andere man werd met voorwaarden in vrijheid gesteld.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.