Home > Poëzie vandaag troef in Harelbeke op Dag van het Woord

Poëzie vandaag troef in Harelbeke op Dag van het Woord

Geschreven op 1 februari 2020 om 11:14 door Mario De Wilde

Vandaag viert de Dag van het Woord in Harelbeke voor de 41e keer de taal in al haar rijkdom. Van ’s morgens tot ’s avonds kunt u zich laten onderdompelen in de wondere wereld van het woord. Dat poëzie nog springlevend is bewijst de poëziewedstrijd: er werden maar liefst 838 gedichten uit België en Nederland ingestuurd, het hoogste aantal uit de afgelopen twintig jaar.

De dag begint met het Poëzie met Kruimels (10u00), een poëtisch ontbijt waarbij Schrijver Christophe Vekeman en muzikanten hun toehoorders op sleeptouw nemen richting de wondere, geestrijke wereld van de countrymuziek, waar smart en smacht, de traan en de lach, de woordzucht en de vloek op waarlijk oorverwarmende en hartstrelende wijze om de voorrang vechten. Gastdichter Hans en Monique Hagen lezen voor uit eigen werk en de leerlingen uit de popklas van de SAMWD zorgen voor de muziek. Tot slot worden de winnaars van de poëziewedstrijd van de stad Harelbeke bekend gemaakt. Naar aanleiding hiervan verschijnt ook een dichtbundel.

Hans en Monique Hagen gaan in Ik zoek een woord (14u00) op zoek naar woorden. Nieuwe woorden, oude woorden, rijmwoorden, vieze, malle en mooie woorden. Voor kinderen van 5 tot 10 jaar, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Voor iedereen die houdt van spelen met taal.
Leerlingen van de Academie aan de Leie stippelen bij KomT proefT heT woorD! (15u00) de mooiste woorden uit van Hans en Monique Hagen op een parcours door de Bibliotheek en CC het SPOOR. De Dag van het Woord sluit af met Avondzinderingen (20u00), een avond met een line-up van woordkunstenaars die spelen met taal in humor, poëzie en muziek.

Delphine Lecompte is niet alleen een sterke dichter, ook als performer is ze met onvoorspelbaarheid en absurditeit een fenomeen.
Martje Wijers schrijft gedichten, treedt op en is meermaals finalist van het Nederlands Kampioenschap poetry slam.
Joost Vandecasteele is acteur, schrijver en stand-upcomedian. Hij schrijft theaterteksten en debuteerde in 2007 als romanschrijver met Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij. Vandecasteele wil de literatuur terug spannend maken door middel van (sardonische) humor en bakken fantasie.
And They Spoke In Anthems zorgt voor de muziek. Deze band van singer-songwriter en fulltime melancholicus Arne Leurentop kreeg met hun eerst album lovende recensies.

Praktisch: Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk uitgezonderd het avondprogramma. Tickets voor het avondprogramma zijn te krijgen bij CC h et SPOOR en op de webiste www.cchetspoor.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.