Home > PMD en oud papier bleven staan in Brugge. Ophaaldiensten weer aan de slag

PMD en oud papier bleven staan in Brugge. Ophaaldiensten weer aan de slag

Geschreven op 22 maart 2021 om 15:46 door Mario De Wilde

Na het vakbondsoverleg van deze morgen, waarop de IVBO-directie een antwoord heeft geboden op de vragen van de vakorganisaties, is een deel van het ophaalpersoneel akkoord gegaan om terug aan de slag te gaan. Dit betekent dat er vandaag nog een aantal ophaalrondes opgestart worden en dat in bepaalde gemeenten het afval wordt ingezameld. Door de coronacrisis is de werkdruk gestegen: er is merkbaar meer papier en karton door de pakjesdiensten en de mensen gaan minder naar de recyclageparken. Het zou ook een grote hulp zijn voor de ophalers als de mensen het papier en karton mooi samengebonden zouden aanbieden. Vorige week was er een piek in afwezigen met meer dan 20 werknemers in quarantaine of tijdelijke werkloosheid doordat bepaalde scholen gesloten waren.

Daarnaast is ook een verschuiving merkbaar van de kustgemeenten en binnenstad Brugge naar de woonwijken waardoor sommige ophaalrondes te zwaar zijn geworden. De directie had al maatregelen getroffen om de werkdruk te verlagen. Er starten deze week nog 5 nieuwe personen en nog eens 4 bijkomend in april. Er zal ook een coronapremie toegekend worden aan de medewerkers. De directie zal donderdag 25 maart opnieuw aan de onderhandelingstafel plaatsnemen en hoopt op korte termijn tot een oplossing te komen.

Op korte termijn komen er volgens de Brugse schepen Esquenet al zeker zeven afvalophalers bij. Die worden aangeworven. En er zit ook een premie aan te komen. “Nu er toch geen nieuwjaars- of sinterklaasfeest voor de werknemers kan georganiseerd worden, zullen we het voorziene budget – samen met een inspanning van IVBO – zelf compenseren als premie voor de werknemers. We snappen dat de werkomstandigheden niet ideaal zijn. We vragen ook aan de Bruggelingen en alle mensen in het Brugse Ommeland om hoffelijk te zijn, papier en karton zoveel mogelijk samen te binden, en afvalzakken niet zwaarder dan 15 kilogram te vullen.”

2 reacties

Peter Poppe
Geschreven op 2021-04-06 09:53:32
We wonen in een doodlopende straat. Gezien je op het einde niet kan draaien rijdt de ophaaldienst altijd achteruit de straat in. Ik zie deze ochtend de ophaaldienst passeren en loop naar buiten om alsnog de PMD zakken buiten te zetten. Twee minuten later zie ik de chaffeur gewoon voorbij rijden, onze PMD zakken compleet negerend. Beste dank alvast voor deze perfecte service ! Wat een mentaliteit.
Ingelbeen Roos
Geschreven op 2021-03-22 17:32:01
Alles terug binnen gezet. Komen ze het op een ander moment ophalen of is het pas binnen 2 weken.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.