Home > Plopsa heeft een nieuwe commercieel directeur: Xavier Verellen

Plopsa heeft een nieuwe commercieel directeur: Xavier Verellen

Geschreven op 27 april 2023 om 11:56 door Mario De Wilde

Vanaf komende dinsdag 2 mei zal Xavier Verellen als Commercieel Directeur bij Plopsa de leiding over het Sales & Marketing team van de groep op zich nemen. CEO a.i. Koen Clement: “We zijn enorm blij met de komst van Xavier. Hij brengt ervaring, drive en creativiteit mee. Hard werken ook, en dat past helemaal bij de bedrijfscultuur van dit prachtige bedrijf. Xavier gaat een topploeg marketeers, grafici en salesmensen aansturen.”

Xavier Verellen studeerde af als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Master in Accountancy and Finance. Zijn interesse in media leidde hem tot zijn studie journalistiek aan de Universiteit van Utrecht. Daarna behaalde hij nog het einddiploma aan het Hoger Instituut voor Grafische Kunsten in Antwerpen.

Hij startte zijn loopbaan met de oprichting van Automax, een magazine over tweedehandswagens, dat vervolgens werd verkocht aan het beursgenoteerde Engelse Autotrader. Daarna werkte hij 16 jaar bij de Belgische mediagroep DPG Media waar hij begon als marketing manager van Dag Allemaal, Joepie, Outside, Goed Gevoel en Netwerk. Vervolgens werd hij commercieel directeur van de Belgische krantengroep met titels zoals Het Laatste Nieuws en De Morgen. Hij werd daarna benoemd als Chief Commercial Officer voor België en Nederland. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de launch van hln.be en 7sur7.be, lanceerde de Persgroep Digital en reorganiseerde de commerciële organisatie van de grootste Nederlandse dagbladenuitgever na de overname met titels zoals het AD en De Volkskrant. In die functies werkte hij op bijna wekelijkse basis samen met het management van Studio 100.

Xavier is verder mede-eigenaar van QelviQ, een Amerikaans Internet Of Things bedrijf dat een digitale sommelier heeft gebouwd. Hij werkte eerst twee jaar als leraar economie en boekhouden in het middelbaar onderwijs aan het Immaculata Instituut in Malle.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.