Home > Otomat lanceert hippe shirts met knipoog naar pizza’s Little Red Courgette, Bushwick en Tom Selleck

Otomat lanceert hippe shirts met knipoog naar pizza’s Little Red Courgette, Bushwick en Tom Selleck

Geschreven op 1 maart 2025 om 07:00 door Mario De Wilde

Merch is allang niet meer alleen voor bands. De nieuwste trend? Restaurant merch. Van New York tot Tokyo zetten toonaangevende zaken hun stijl om in draagbare designs. Nu springt ook Otomat op de kar met een eigen collectie limited edition T-shirts geïnspireerd door hun iconische pizza’s. Vanaf nu zijn exclusieve Otomat T-shirts te koop in alle restaurants. De prints verwijzen naar drie legendarische pizza’s: Little Red Courgette, Bushwick en Tom Selleck. Elk ontwerp weerspiegelt de unieke sfeer en attitude van de naam, met graphics die de Otomat-vibe perfect vangen. Little Red Courgette krijgt een retro-touch, Bushwick ademt street art en underground vibes, en Tom Selleck? Die spreekt voor zich.

Restaurant merch is de nieuwe band merch – en vanaf nu scoor je hem gewoon bij Otomat. Maar op = op: deze limited edition collectie is slechts tijdelijk verkrijgbaar in alle Otomat restaurants voor €35.

Herfstig genieten en aperobites
Het seizoensmenu wisselt binnenkort naar het lentemenu, je kan nu nog -en dat in afwachting van de lentekaart- een kijkje nemen naar het herfstmenu op deze link. Pizza’s met verrassende smaken geïnspireerd door zowel wereldse invloeden als Belgische klassiekers. Deze nieuwe gerechten vormen een perfecte aanvulling op de gezellige sfeer van Otomat.

Cocktails & apero bites
Foto’s apero bites & desserts: © Bramski
You’ve Got The L’Oeuf / Boule et Boulette
Portobello/ Give Pears a Chance
Abbey Road / cocktails
Classic Bianca Pizzafiore (notomat) / Vol au Vent
Otomat heeft de pizza-ervaring heruitgevonden en er een unieke, Belgische twist aan gegeven. De pizzabodems worden gemaakt met dezelfde biergist die wordt gebruikt om Duvel bier te brouwen en krijgen drie dagen de tijd om te rijzen. Dit resulteert in een uiterst dunne en krokante bodem die de basis vormt voor hun bijzondere pizza’s, met toppings van de hoogste kwaliteit. De pizza’s worden gecombineerd met verrassende bierpairings, wat zorgt voor een geheel nieuwe pizzabeleving.

OTOMAT MENU:

2- OF 3-gangenmenu:

  • Voorgerecht:  potje paté of rilletes van De Veurn’Ambachtse met tafelzuren en flatbread

  • OF

    Romige hummus met Za’atar en groenten

  • Hoofdgerecht: een pizza naar keuze

  • Dessert: tiramisu of citron givré

De herfstmenu pizza’s die je vanaf deze week op de kaart kan vinden:

OTOMAT

  • BOULE & BOULETTE: Venkelgehakt, rode ui, basilicum, Grana Padano, mesclun.

NOTOMAT

  • ABBEY ROAD: 3 Belgische kazen geselecteerd door Van Tricht (Greendal, Chimay Classique & Herve du Vieux Moulin), Amsterdamse uitjes, augurkjes en mesclun.

  • PORTOBELLO: Portobello champignons, zure room, boerenkool, look, Stracciatella kaas en gerookte Cacioricotta.

  • GIVE PEARS A CHANCE: Blauwe kaas, peer, siroop van Liefmans, Luikse stroop en mesclun.

  • YOU’VE GOT THE L’OEUF: Gebraiseerde ham, spinazie, 2 verse eitjes en hollandaisesaus.

  • MEGA VEGA : Bloemkoolspread, jonge boerenkool, bloemkool en beukenzwam.

Rock the Kasbah, Sailorman, Little Red Courgette, Zorba The Freak, Kaiser Chicks en Las Vega (vegan) gaan van de kaart  en maken mogelijk volgende zomer een comeback. 

Nieuwe side dishes:

  • HOT ROMAIN SALAD: Little gem, Caesar dressing en Grana Padano

  • SPICY HOT CARROTS: Wortel, stracciatella, pikante olie en koriander

Nieuwe desserts

  • CITRON GIVRE

  • OTOMAT SNICKERS: Crumble, vanille-ijs, pinda’s, caramel fudge en chocolade

  • TIRAMISU: Bastogne, koffie, mascarpone en cacao.

Otomat or Notomat, that’s the question Bij Otomat wordt bezoekers meteen de vraag gesteld: “Otomat or Notomat?” Dit betekent kiezen tussen een pizza met tomatensaus (‘au tomate’) of een variant met zure room of groentespread (‘no tomate’). Beide opties zijn absoluut heerlijk. Voor degenen die niet kunnen kiezen, is er nu een sharing menu waarbij je eentje van elk kan kiezen uit drie kleinere pizza’s, 2 side salads en een dipsaus.

Iconische Pizza’s

Otomat staat bekend om zijn hemelse pizza’s, die ongebruikelijke combinaties bieden die nergens anders te vinden zijn. De nadruk ligt op de allerbeste (Belgische) producten, allemaal met een vleugje rock & roll.

Deel Gelukkige Momenten

De pizza’s van Otomat zijn gemaakt om te delen. Ze worden van tevoren in stukken gesneden zodat ze gemakkelijk opgepakt en gedeeld kunnen worden, ideaal voor een gezellige tijd met een grotere groep. Reserveringen kunnen worden gemaakt voor groepen van 8 personen of meer.

Ook Plantaardig

Het menu van Otomat bevat ook twee plantaardige pizza’s. Dit is niet alleen om de planeet te beschermen, maar ook om te laten zien dat pizza net zo lekker kan zijn zonder kaas en/of vlees.

Stoofvlees op je pizza? 

Diegenen die Otomat al langer kennen, weten dat wanneer zij een Vlaamse klassieker “ver-pizza-en”, het resultaat altijd verrassend en smakelijk is. De pizza’s vol-au-vent, tomate crevette, Gentse waterzooi, asperges à la flamande,… gingen de stoofvleespizza al voor, met succes. Al zeggen ze het zelf.

Het volledige menu vind je hier.
Over Otomat: een Belgische pizzabeleving met een hoek afOtomat is een pizzarestaurant, maar niet zoals je het gewend bent. We hebben het concept ‘pizzeria’ heruitgevonden en er onze eigen, unieke en Belgische twist aan gegeven. Met Duvel biergist in het deeg, verrassende toppings van hoge kwaliteit
en bierpairings kom je bij Otomat voor een geheel nieuwe pizza beleving.

Otomat heeft restaurants in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen.

Zara, Tina en Mylan van Otomat Brugge op het Simon Stevinplein zijn er alvast fan van

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.