Home > ‘Pizza zoekt chef di cucina’: eerste workshop bij Trattoria Trium in Brugge groot succes. ‘Preus lik fjirtig’

‘Pizza zoekt chef di cucina’: eerste workshop bij Trattoria Trium in Brugge groot succes. ‘Preus lik fjirtig’

Geschreven op 30 september 2022 om 08:45 door Mario De Wilde

De eerste Workshop Pizza van Trattoria Triumaan de Academiestraat in Brugge was een groot succes. Op het programma van deze workshop: het maken van de populaire Pizza Margherita. De aanwezige deelnemers werden eerst in stijl verwelkomd met een glaasje Prosecco door het keukenteam Noemi, Gabriele, Luca, Francesco en Marco. Zoals het betaamt werd er gestart met het maken van het pizzadeeg, onder het deskundig oog en assistentie van de Siciliaanse gastheer Gabriele. Het kneden was voor de meesten een uitdagende job. Daarna stond er het bereiden van de echte San Marzano tomatensaus met basilicum op het menu. Nog uitdagender werd het met het uitrollen, met de handen, van het pizzadeeg en ja, daar waren echt wel grappige momenten bij.

De toppings aanbrengen van echte Italiaanse Mozzarella kaas en een scheutje artisanale Siciliaanse olijfolie verliepen zeer vlot, en dan was het tijd om de eigengemaakte pizza de oven in te schuiven. Om enkele minuten uit te kijken naar ieders resultaat… Buon appetito: de deelnemers genoten van de Italiaanse gastvrijheid en de pizza’s werden samen met de Siciliaanse familie aan één tafel gedegusteerd, met een goed glas Italiaanse wijn erbij. En of ze smaakten ….

Op de foto zie je de deelneemsters ‘preus lik fjirtig’ poseren met hun behaalde diploma , en met een cadeaubon van 5 % korting bij een volgende bezoek aan het restaurant.

De volgende workshop Pizza maken is op 17 oktober 2022 , zorg dat je er bij bent. Nieuw: 14 en 21 november 2022 zijn er workshops Dolce Italiana, het maken van de echte Siciliaanse tiramisu. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de lekkerbekken. Men zegge het voort.. .

1 reactie

marco
Geschreven op 2022-09-30 12:40:03
Super leuke ervaring . Apresto🇮🇹🍕👍🙏

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.