Home > Pierre Kemseke (Jolipet) ontvangt UNIZO-authenticiteitslabel ‘Handmade Belgium’

Pierre Kemseke (Jolipet) ontvangt UNIZO-authenticiteitslabel ‘Handmade Belgium’

Geschreven op 20 augustus 2020 om 10:53 door Mario De Wilde

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op
zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij
ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de
ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële
producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceert UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en expert die dit label toekent.

UNIZO reikt vandaag het label uit aan zaakvoerder Pierre Kemseke (44). Hij wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB. Pierre startte zijn onderneming Jolipet 9 jaar geleden. Na 2 jaar research met UGent, volgden 7 voltijdse commerciële jaren. Wat startte als dierenliefde, evolueerde naar een succesvol ondernemersidee.

“Dieren lusten vlees, geen cornflakes”
“Jolipet is ontstaan vanuit een idee om hapklare en gezonde voeding te maken voor honden en katten. En dat met dezelfde kwaliteit als wanneer je voor jezelf zou koken. Honden en katten lusten namelijk vlees, geen corn flakes”. zegt zaakvoerder Pierre Kemseke.
“De eerste zagen het licht in Augustus 2013. Maar eigenlijk zijn we begonnen met de eerste product-testen eind 2011. Ik ben afkomstig van een vleesfamilie. We merkten dat er behoefte was aan vriesverse producten voor huisdieren op basis van rauw vlees. Vlees die volledig nutritioneel uitgebalanceerd is op een wetenschappelijk verantwoorde manier. We startten een samenwerking op met de veterinaire afdeling van de Universiteit Gent. Samen verfijnden we recepten, zowel voor katten als honden. Vandaag vind je Jolipet terug in de voornaamste dierspeciaalzaken in België.

Handmatig, samengestelde recepten
“Zelf ben ik een Bruggeling, de productie ligt in Moeskroen. Het vlees wordt in eerste instantie nauwgezet gecontroleerd door een ervaren slager. Samen met een medewerker stelt hij handmatig alle recepten samen. Ze wegen alle grondstoffen nauwkeurig af. De recepten bestaan uit vlees, groenten, fruit, plantaardige en/ of dierlijke oliën en een eigen samenstelling van mineralen en vitamines. Jolipet streeft ernaar om 90% van onze grondstoffen lokaal te betrekken. Waarom? Om onze ecologische voetafdruk laag te houden en de lokale boeren te ondersteunen. Onze voeding wordt gemaakt in kleine loten, van maximaal 1.000kg. Zo garanderen we de versheid van de producten. Vervolgens gaan de grondstoffen achtereenvolgens in de gehaktmolen, de menger en een vormer. Bij elke stap wordt de temperatuur handmatig gecontroleerd. Nadien worden de hamburgers ingevroren tot -20°C en verpakt.”

“Het HIB-label van UNIZO helpt ons onderscheiden in de sterk geïndustrialiseerde wereld van diervoeding. Wij maken het verschil met ambachtelijke versheid. Nogmaals: dieren lusten vlees, geen cornflakes”, aldus zaakvoerder Kemseke.

Meer info:www.jolipet.com

1 reactie

Pierre Kemseke
Geschreven op 2020-08-20 13:27:29
Dank je voor deze mooie berichtgeving. Iedereen vandaag nog welkom op #hondenkoer in Brugge. Elke hond krijgt een gratis portie #Jolipet. En het zonnetje schijnt...

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.