Home > Piepjong Club Brugge vergalt kampioenenfeest van Union Sint-Gillis na 1-3 winst

Piepjong Club Brugge vergalt kampioenenfeest van Union Sint-Gillis na 1-3 winst

Geschreven op 4 juni 2023 om 22:31 door Mario De Wilde

Op de laatste speeldag van de Champions’ Play-Offs trok Blauw-Zwart naar het Dudenpark voor het duel in en tegen Union. Voor de rust kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar dit veranderde snel na rust. Union kwam op voorsprong via Adingra, maar op het eind van de wedstrijd trok Blauw-Zwart de match helemaal naar zich. Homma, Lang en Sandra zorgden uiteindelijk voor de 1-3 eindscore. Blauw-Zwart sluit het seizoen positief af met winst!

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen was het voor coach De Mil toch wat puzzelen in zijn basiself. Zowel Mata als Meijer moesten geblesseerd verstek geven en ook Odoi was er niet bij. Bijgevolg mocht de jonge Sabbe zijn debuut maken op de rechtsachterpositie en op linksachter mocht Buchanan starten. Voorin ontbrak zowel Vermant als Yaremchuk en zo bestond het aanvallende trio uit Lang, Nusa en Skov Olsen. Bij thuisploeg Union was er even twijfel of Teuma en Boniface fit zouden geraken, maar beide sleutelspelers stonden gewoon aan de aftrap.

We kregen een vrij evenwichtig begin waar het voor beide ploegen nog wat zoeken was. Na 5 minuten kwam de thuisploeg een eerste keer dreigen via Adingra, maar zijn plaatsbal ging naast het doel. Blauw-Zwart reageerde hierop via Sabbe die de achterlijn haalde, maar niet voorbij Moris raakte. De hoekschop die hierop volgde, werd door Mechele voorlangs gekopt. Hierna volgde een lange periode met veel balbezit voor Club, maar zonder concreet doelgevaar. In minuut 20 noteerden we dan toch de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd en die was voor Union. Teuma veinsde een trap aan de rand van de zestien, maar stak de bal mooi naar de vrijstaande Adingra. Die laatste kwam alleen voor Mignolet, maar trapte van dichtbij naast het doel. Hier kwam Club goed weg…

Dit was ook het sein voor Union om wat meer vuur in de wedstrijd te brengen en dit vooral onder impuls van captain Teuma. Op de rand van de zestien had hij iets te veel tijd om aan te leggen, maar Mignolet had een goeie parade op zijn knal. Op het halfuur werd Boniface diep gestuurd en hij aarzelde niet om vanuit een scherpe hoek uit te halen. Mignolet stond ook in deze hoek en kon vrij makkelijk wegboksen. Uiteindelijk werd het evenwicht vrij snel hersteld door Blauw-Zwart en kregen we opnieuw een lange fase met behoorlijk wat balbezit voor Club, maar zonder echte kansen. Dit ging zo door tot aan het rustsignaal, dus gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken met een logische 0-0…

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of het Dudenpark kon een eerste keer juichen. Adingra zette de één-twee op met Boniface en om vervolgens het leer in de verste hoek buiten het bereik van Mignolet te plaatsen. Blauw-Zwart moest even bekomen, maar reageerde na vijf minuten toch via Lang. De Nederlander zocht de kortste hoek, maar Moris liet zich niet verrassen. Kort daarna kon Club nog eens uitbreken via Nusa en zijn voorzet werd ei zo na in eigen doel verwerkt door Kandouss. Het antwoord hierop van Union kwam van Teuma, maar zijn schot werd nog net voldoende gehinderd door Hendry. Hierna viel de match opnieuw wat stil, maar in minuut 65 stak Blauw-Zwart toch nog eens de neus aan het venster. Vanop zowat 30 meter probeerde Skov Olsen het eens rechtstreeks vanop een vrije trap, maar de botsende bal vormde geen probleem voor Moris.

In minuut 70 was het dan weer de beurt aan de thuisploeg via Boniface. Hij werd de diepte ingestuurd en trapte dan overhoeks naar doel. Het leer ging gelukkig naast de paal. Enkele minuten later zette Puertas zich achter de bal voor een vrije trap, maar Mignolet had een goeie save in huis om de bal uit de hoek te duwen. Even later was het Nieuwkoop die met zijn voorzet het hoofd van Adingra vond, maar die kon onvoldoende bij de bal om echt gevaarlijk te worden. Het enige doelgevaar kwam nu wel van de thuisploeg, want ook Puertas ging zijn kans. Hij knalde echter over de kooi van Mignolet. Hierna volgden langs beide kanten wat wissels en zo kwam onder andere Homma bij Club op het veld. Het was zowaar de Japanner die op het eind van de reguliere competitie de gelijkmaker tegen de netten trapte op aangeven van Hendry.

Bij de thuisploeg kwam deze gelijkmaker heel hard aan en enkele minuten later bracht Lang zowaar Club op voorsprong. Blauw-Zwart kwam er uit op de tegenaanval en Homma bediende Lang om de 1-2 te scoren. Uiteindelijk moest Union nog de kelk tot op de bodem ledigen, want helemaal op het eind legde Sandra, opnieuw op de counter, de eindscore vast. Blauw-Zwart sluit het seizoen af met winst!

Champions’ Play-Offs – Speeldag 6
Toeschouwers: 9.400 – Joseph Marien Stadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Union: Anthony Moris – Ismaël Kandouss (90+2’ Ross Sykes), Christian Burgess, Koki Machida – Bart Nieuwkoop, Oussama El Azzouzi, Teddy Teuma (63’ Cameron Puertas), Lazare Amani (90+2’ Yorbe Vertessen), Loic Lapoussin – Victor Boniface, Simon Adingra (83’ Gustaf Nilsson).
Bank: Joachim Imbrechts, Dennis Eckert, Guillaume François, Casper Terho, Yorbe Vertessen, Cameron Puertas, Ross Sykes, Arthur De Bolle, Gustaf Nilsson, Nathan Huygevelde, Arnaud Dony.
Coach: Karel Geraerts.
Club Brugge: Simon Mignolet – Kyriani Sabbe, Brandon Mechele, Jack Hendry, Tajon Buchanan – Casper Nielsen (84’ Cisse Sandra), Hans Vanaken, Mats Rits (88’ Shion Homma) – Antonio Nusa (76’ Chemsdine Talbi), Noa Lang, Andreas Skov Olsen.
Bank: Josef Bursik, Joaquin Seys, Denzel De Roeve, Sem Audoor, Kamal Sowah, Shion Homma, Chemsdine Talbi, Cisse Sandra.
Coach: Rik De Mil.

Gele kaarten: Buchanan, Sandra, Lang
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 46’ Adingra (1-0), 89’ Homma (1-1), 90+3’ Lang (1-2), 90+10’ Sandra (1-3)

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.