Home > ‘Phlegm’ van Zwitser Jan-David Bolt beste kortfilm op Razor Reel Flanders Film Fest 2022 in Brugge

‘Phlegm’ van Zwitser Jan-David Bolt beste kortfilm op Razor Reel Flanders Film Fest 2022 in Brugge

Geschreven op 31 oktober 2022 om 16:10 door Mario De Wilde

Gisteravond was er in Brugge de uitreiking van de prestigieuze Méliès d’argent voor beste kortfilm binnen de fantastiek plaats. Dat kaderde in Razor Reel Flanders Film Fest dat overmorgen woensdag de laatste vier dagen ingaat. De Méliès kadert binnen een samenwerking tussen 19 Europese filmfestivals en een aantal festivals in Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, met de Méliès International Festivals Federation als overkoepelend orgaan, en is daarmee de enige grote filmprijs die binnen samenwerkingsverband wordt uitgereikt. Ze beloont kortfilms voor hun cinematografische kwaliteit en creativiteit. Elke winnaar kan daarna meedingen voor de ultieme fantastische filmprijs: die van de Méliès d’Or. De winnaar van de Méliès d’argent was gisteren het unieke Phlegm van de Zwitserse Jan-David Bolt, die daarmee niet aan zijn eerste bekroning toe is.
­
­Phlegm toont ons hoe Oscar (een glansrol van Pascal Ulli) riskeert te laat te komen op een zakenvergadering. Temidden van een reeks wolkenkrabbers rondom een druk plein te Zurich blijft hij op de ene na de andere slak trappen, waarna hij de smurrie die daarbij wordt achtergelaten telkens opnieuw van de schoenzool moet halen. Deze hilarische, maar tot nadenken stemmende film weet middels bizarre camerahoeken, een erg koud kleurenpallet en een veel te vrolijke soundtrack pijnlijk te illustreren hoe achteloos wij als mensen met dieren én met elkaar omgaan. Een terechte winnaar, dus!
­Op woensdag 2 november gaat het Razor Reel Flanders Film Fest opnieuw van start voor een laatste 4 dagen. De eerste helft was alvast een succes, met ook nog een spannende filmquiz die werd gewonnen door het monsterlijk goede The Daily Planet, en een behoorlijk druk bijgewoonde boekenbeurs. Met ook nog een reeks geweldige gasten en een uitgekiende selectie films erbij wordt dit al zeker een editie om nooit te vergeten!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.