Home > Philippe Clement en AS Monaco smeren Cercle Brugge 1-0 nederlaag aan

Philippe Clement en AS Monaco smeren Cercle Brugge 1-0 nederlaag aan

Geschreven op 27 juni 2022 om 10:51 door Mario De Wilde

In het ‘Centre de Performance’ van AS Monaco werkte Cercle Brugge afgelopen zaterdagvoormiddag een oefenwedstrijd af tegen AS Monaco. In het zonnige La Turbie verloor Cercle met 1-0. Oude bekende Anthony Musaba zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle is al sinds vrijdag in Monaco en trainde er ook al in de vooravond. Zaterdagvoormiddag om 10:00 stond de traditionele oefenpot in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma. Terwijl net voor de wedstrijd beide teams energiek met elkaar op de foto gingen, was ook de start van de partij veelbelovend. Beide teams legden onmiddellijk veel intensiteit in hun spel maar buiten een schot van Golovin voor Monaco en een kansje voor Deman en Cercle leverde dat niks op.

Het bleef dus wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd en die was meteen ook raak. Anthony Musaba, twee seizoenen terug nog bij Cercle actief was, was kwiek aan de bal, dribbelde zich mooi vrij en plaatste z’n schot enig mooi voorbij Didillon in doel. 1-0 voor Monaco, meteen ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft kwam er bij beide teams veel jong geweld tussen de lijnen. Cercle trok onmiddellijk ten aanval en drukte Monaco terug op de eigen helft. Terwijl schoten van Couto en Torres over gingen, kwamen Ackx en Sampers maar nipt te laat om binnen te tikken. Een kwartier voor tijd nam Cercle opnieuw een optie op een gelijkmaker, maar de kopbal van opnieuw Couto werd door Majecki gepareerd. Net niet dus voor Groen-Zwart, of toch wel? Cercle scoorde namelijk even later via Ravych, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Magassa. Het bleef dus 1-0 na een aangenaam kijkstuk.

Zaterdagmiddag keert Cercle terug huiswaarts. Zondag zijn de spelers en stafleden vrij. Vanaf maandag wordt er opnieuw getraind.

AS Monaco: Nübel (46’ Majecki) – Vanderson (46’ Aguilar), Maripán (46’ Okou), Disasi (46’ Marcelin), Caio Henrique (46’ Jakobs) – Fofana (46’ Pelé), Lemarechal (46’ Tiago Ribeiro) – Musaba (46’ Efekele), Golovin (46’ Jean Lucas), Gelson Martins (46’ Geubbels) – Volland (46’ Ayiah)

Cercle Brugge eerste helft: Didillon, Sousa, Daland, Utkus, Denkey, Hotic, Maden, Vanhoutte, Miangue, Da Silva Lopes & Deman.

Cercle Brugge tweede helft: Warleson, Ravych, Cassaert, Couto*, Torres, Van Der Bruggen, Magassa*, Martlé, Ackx, Decarpentrie & Sampers.

Doelpunten: 17’ Musaba (1-0)

*Couto en Magassa zijn spelers van AS Monaco B die tijdens de oefenmatch met Cercle meespeelden.