Home > Philip Van Eeghem nieuwe voorzitter van KFC Heist

Philip Van Eeghem nieuwe voorzitter van KFC Heist

Geschreven op 28 mei 2021 om 08:48 door Mario De Wilde

KFC Heist krijgt een nieuwe voorzitter. Philip Van Eeghem (42) neemt de fakkel over van Piet De Groote, die 14 jaar lang de rol van voorzitter op zich nam. Na de aanstelling van Piet De Groote als burgemeester van Knokke-Heist ging KFC Heist op zoek naar een nieuwe voorzitter. De functie van burgemeester is moeilijk te combineren met die van voorzitter van KFC Heist zonder belangenvermenging. Meteen de reden waarom Piet De Groote zijn ontslag als voorzitter gaf maar uiteraard verder de clubwerking als raadgever ondersteunt. Philip Van Eeghem, uitbater van Café Den Oosthoek, gemeenteraadslid en fractieleider van politieke partij Gemeentebelangen, werd unaniem door de Raad van Bestuur verkozen.

Hij is een KFC Heistenaar in hart en nieren. Philip begon er zelf als speler en is al jaren lid van het hoofdbestuur. Hij wil de club “op een bescheiden maar degelijke manier” verder uitbouwen. Hij rekent daarvoor op iedereen die binnen de club actief is maar hij wil ook vers bloed aantrekken. Zijn beleidsplan bestaat er vooral in om de club te leiden naar een financieel gezonde club met de ambitie om de vereniging te bouwen rond zo veel mogelijk Knokke-Heistenaren en zo de betrokkenheid in Heist te verhogen. Hierbij aansluitend is een verhoogde investering in de jeugdwerking een absolute must. Die sterke jeugdwerking moet de basis worden voor een financieel gezonde voetbalclub die minstens de top van de 2e provinciale moet ambiëren.

Daarnaast is het volgens de nieuwe voorzitter ook belangrijk dat er terug meer beleving gecreëerd wordt rond een voetbalmatch. Het moet leuker zijn om naar het stadion te komen dan voor de TV te zitten. Voetbal is en blijft een sociale aangelegenheid. Het napraten over de match in de kantine is toch een deel van het geheel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.