Home > Philip Cracco (56) na vier jaar kanker in Knokke overleden

Philip Cracco (56) na vier jaar kanker in Knokke overleden

Geschreven op 6 januari 2020 om 23:42 door Mario De Wilde

Deze middag is de bekende West-Vlaming Philip Cracco overleden. Cracco werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn deelname aan ‘The Sky Is the Limit’. De zakenman vocht al een drietal jaren tegen prostaatkanker. Hij laat zijn vriendin Aisha Van Zele (35) en twee kinderen uit een vorig huwelijk na. Lieven Bonamie, algemeen directeur van JobFIXers en BOEMM waarvan Cracco aan het hoofd stond, reageerde deze avond op Facebook. “Ook al ging de gezondheidstoestand van onze bevlogen mede-oprichter en chairman de afgelopen maanden zienderogen achteruit en was het intussen duidelijk dat beterschap niet meer mogelijk was, toch komt dit moment bijzonder hard aan. Onze gedachten en ons medeleven gaan nu in de eerste plaats uit naar de kinderen, familie en vele vrienden van Philip. Tot op het laatste moment bleef hij mijn mentor en ‘compagnon de route’, maar bovenal ook een goede vriend die ik voortaan heel erg zal missen. Ik ben fier dat ik, zij aan zij, samen met Philip aan de wieg van JobFIXers mocht staan.”

Cracco bleef, ondanks de kankerdiagnose, zo lang mogelijk doorwerken. “Ik heb me afgevraagd: moet ik mijn leven omgooien? Ben ik goed bezig? Ik zie veel mensen een bocht van 180 graden maken als ze het verdict kanker horen. Ik niet. Ik wíl geen ander leven. Het heeft toch geen zin om in een hoekje weg te kwijnen. Ik doé mijn werk gewoon graag. Ik heb altijd al willen ondernemen. Ook nu nog, ja. En kanker kan iedereen overkomen. Ik heb pech gehad. Soms heb ik wel een moment van zelfmedelijden: waarom ik? Maar ik wil het er gewoon niet over hebben: ik praat daar niet graag over. Als ik te veel nadenk over die kanker dan maak ik mezelf zieker, daar ben ik van overtuigd. Er zijn mensen bij wie ik terechtkan, als ik mijn hart zou willen luchten. Maar ik doe dat eigenlijk echt niet. Dan maak ik mezelf ongelukkig, heb ik al gemerkt. Als ik er te veel over nadenk, begin ik te huilen. En dat helpt me niet vooruit. Ik praat eigenlijk met niemand over waar ik nu door moet. Dit kruis moet ik alleen dragen.” De laatste weken bracht Philip door in zijn woning in Knokke waar hij uitgebreid afscheid heeft kunnen nemen van familie en vrienden.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.