Home > Peter Slabbynck wil in 2022 met Red Zebra aan nieuwe nummers werken

Peter Slabbynck wil in 2022 met Red Zebra aan nieuwe nummers werken

Geschreven op 27 december 2021 om 11:41 door Mario De Wilde

Net als 2020 was 2021 geen jaar om vrolijk van te worden voor Red Zebra. De band kon weliswaar iets meer concerten afwerken dan het jaar voordien maar hun optredens in december, waaronder dat in Brugge, werden nog maar eens uitgesteld. Recent kwamen daar ook nog eens de nieuwe maatregelen voor de cultuursector bij. Zanger Peter Slabbynck geeft toe dat het niet gemakkelijk is om mentaal overeind te blijven. ‘Af en toe zakt de moed mij in de schoenen of zelfs nog wat dieper. Je vraagt je af of het nog zin heeft om met muziek bezig te zijn. Maar dan recht je weer de rug en stel je jezelf een nieuw doel, kwestie van toch wat perspectief te hebben in deze donkere tijden. Daarom kies ik er resoluut voor om het komende jaar aan nieuwe nummers te werken met Red Zebra. Ik wil immers geen band zijn die louter op nostalgie teert. Bovendien inspireert de actualiteit mij tot tal van nieuwe teksten. Aan inspiratie geen gebrek dus. Maar ik besef wel dat ik meer dan ooit het voortouw moet nemen binnen Red Zebra. Vandaar dat ik nu zangideeën opneem met mijn gsm en doorgeef aan de andere leden, in de hoop dat het tot iets kan leiden. Ik hoop zo op termijn tot een viertal nieuwe nummers te komen. En als het niet lukt met de band zelf kan ik hier en daar wel een bevriende muzikant aanspreken, maar ik heb er goede hoop op dat het binnen de band zelf zal lukken.’ Of die nieuwe nummers volgend jaar ook zullen worden uitgebracht, weet Slabbynck nog niet. Wel staat vast dat hij in mei een nieuwe maxi met PESCH uitbrengt, de EBM band waar ook Red Zebra bassist Sam Claeys deel van uitmaakt. ‘PESCH is the new orange’ wordt de opvolger van ‘Melba’ waarvan de 4 nummers vlot werden opgepikt door de digitale radiozender Willy.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.