Home > Petanqueclub van Okra Westkapelle viert met 21 spelers zilveren jubileum

Petanqueclub van Okra Westkapelle viert met 21 spelers zilveren jubileum

Geschreven op 17 november 2022 om 09:05 door Mario De Wilde

De petanqueclub van OKRA Westkapelle werd in 1997 opgericht en viert dus dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Enkele spelers van toen werden op donderdag 10 november 2022 in de schijnwerpers gezet tijdens een geslaagd jaarlijks etentje in brasserie Veldzicht in Damme. Burgemeester Piet De Groote was aanwezig op de aperitief om de drie oudste petanquers te belonen met een mooi geschenk.

De oudste speler, André De Metsenaere (eind deze maand 90 jaar) is nog steeds actief. Hij houdt de punten bij en speelt iedere week nog gepassioneerd mee. Zijn vrouwtje Mariëtte Brusseel is er dit jaar mee gestopt wegens gezondheidsredenen. Maurice Van Belleghem heeft een tijdje de petanqueballen laten rusten maar is sedert geruime tijd weer iedere week paraat.

De burgemeester bevestigde in zijn gelegenheidsspeech dat er binnenkort vlakbij de Sint-Niklaaskerk een derde petanquebaan zal aangelegd worden bij de huidige twee banen die sinds 2017 in gebruik zijn. Daarvoor zijn teamleider Daniël Rogghé en petanqueverantwoordelijke Ingrid Houtters hem heel dankbaar.

Momenteel telt de groep De Westpointers (opgericht in 2016 en gesponsord door Stefaan Danneels. Interieur) 21 spelers. Dit jaar heeft Lieve Coudeville de twee anciens, André en Maurice, verslagen. Ze heeft daarmee de gouden medaille en de wisselbeker veroverd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.