Home > Personeel van Langemark-Poelkapelle aan het tandemfietsen en meer tijdens 10-daagse van geestelijke gezondheid

Personeel van Langemark-Poelkapelle aan het tandemfietsen en meer tijdens 10-daagse van geestelijke gezondheid

Geschreven op 7 oktober 2022 om 13:27 door Mario De Wilde

Medewerkers van het lokaal bestuur van Langemark-Poelkapelle tonen hun talent en organiseren verschillende activiteiten voor hun collega’s tijdens de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’. Van kalligrafie en haartooi tot tandemfietsen en zumba. Wie gelukkig is op het werk, is productiever en meer gemotiveerd. Een organisatie die werkt met gezonde mensen, blijft zelf ook gezond op allerlei vlakken. Het psychosociaal welzijn op de werkvloer verdient dus veel aandacht. Het lokaal bestuur zet hier meer en meer op in.

In 2020 vulden de werknemers van het bestuur een enquête in waarin de arbeidsomstandigheden, de organisatie, arbeidsvoorwaarden en arbeidsinhoud aan bod kwamen. De resultaten werden voorgelegd aan de werknemers en maakte zo het psychosociaal welzijn bespreekbaar. De resultaten vormden de basis voor een risicoanalyse waaruit acties gehaald werden om het welzijn op het werk te verbeteren.

In 2021 werd zo een werkgroep Gezondheid opgestart die kleine en grote activiteiten uitwerkt voor alle 214 werknemers van het bestuur. De werkgroep zet in op meerdere vlakken, van gezonde voeding waarbij lokale handelaars maandelijks fruit leveren op de werkvloer, tot bewegen op het werk door het organiseren van een stappenclash en geestelijke gezondheid door het organiseren van workshops rond het thema.

De activiteiten van en door medewerkers tijdens de 10-daagse is het nieuwste initiatief van de werkgroep. Naast sportieve activiteiten zoals badminton en zumba werd er ook gekozen voor activiteiten waarbij werknemers hun talenten kunnen etaleren. Toen medewerkers naar hun talenten werden gevraagd, kwamen daar verrassende antwoorden uit: line-dance, haartooi, juwelen maken, handlettering… Door het delen van die talenten, leer je niet alleen nieuwe collega’s kennen, maar ook de vertrouwde collega’s op een heel andere manier.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.