Home > Personeel van de stad Ieper ruimt zwerfvuil op 

Personeel van de stad Ieper ruimt zwerfvuil op 

Geschreven op 16 september 2021 om 14:55 door Mario De Wilde

Overmorgen zaterdag 18 september is het World Clean-up Day, een dag waarop er wereldwijd meer dan 180 landen een opruimactie organiseren tegen zwerfvuil. Naar aanleiding van die dag ruimde het personeel van Stad Ieper tijdens de middagpauze op donderdag 16 september zwerfvuil in de omgeving van enkele stadsgebouwen. Zo wil de stad de zwerfvuilproblematiek in de kijker zetten.

In de omgeving van AC Auris, de Neerstad en Het Perron toonden meer dan 40 personeelsleden zich solidair met de vele vrijwilligers van de Mooimakers en We-Ploggers. Zij ruimen op regelmatige basis afval op in Ieper en deelgemeenten en dat blijft helaas erg nodig. Vandaar deze symbolische actie vanuit Stad Ieper en warme oproep om afval steeds in een afvalbak te deponeren.

“Uit een bevraging door de bestuursploeg bleek duidelijk dat de Ieperling veel belang hecht aan een propere stad.  De stad heeft hiervoor intussen extra middelen en personeel voorzien. De strijd tegen zwerfvuil is een dagelijkse opdracht. We kunnen deze echter niet halen zonder dat ook alle bewoners en bezoekers hun steentje bijdragen. Gooi je afval niet achteloos weg, maar maak gebruik van de straatvuilbakken. Afval op straat vindt niemand aangenaam, afval in de natuur of landbouwgebied kan bovendien heel wat schade berokkenen. Zoals blikjes die in de maaimachine terechtkomen waardoor vee of wild ernstige letsels oplopen. Met een kleine inspanning van iedereen: de stad, de ondernemer én de burger bereiken we een mooi resultaat.  Met deze symbolische actie van het stadspersoneel herlanceert Stad Ieper de oproep dat ‘Net Ieper!’ een samen-verhaal is”, aldus Valentijn Despeghel, schepen van Natuur

Help mee aan Net Ieper!
Wie interesse heeft om op regelmatige basis mee te helpen om Ieper en deelgemeenten zwerfvuilvrij te houden, kan contact opnemen met de dienst Landschap. De stad voorziet opruimmateriaal en haalt het verzamelde afval op. Via de WePlogg-app kan je zien welke zones recent zijn opgeruimd. Samen met de inwoners zorgt de stad zo voor een Net Ieper!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.