Home > Peloeze in Sint-Kruis: een zomer lang ‘Dolce far niente’ in een prachtig groen decor

Peloeze in Sint-Kruis: een zomer lang ‘Dolce far niente’ in een prachtig groen decor

Geschreven op 25 juni 2020 om 15:26 door Mario De Wilde

Volgende week donderdag, 2 juli, opent Peloeze haar deuren. Een gezellige, relaxte zomeroase in Sint Kruis. Op het schitterende, groene domein van De Tandem, zal je kunnen genieten van de zon, een hapje, een ijsje of een drankje. Kinderen kunnen er spelen op het speelplein, de sportveldjes of de wieltjespiste. “Na een aantal moeilijke maanden voor iedereen, waarbij iedereen veel heeft moeten missen, hebben we besloten om een creatieve oplossing te vinden om de zomer te redden voor velen. Op een veilige manier.” zo stellen de initiatiefnemers.

Bruno Mostrey, voorzitter van vzw Varieté Brugeois: “Dit plan komt voort uit een dubbele vaststelling. Iedereen heeft veel moeten missen tijdens de lockdown, vooral op sociaal gebied. Het was niet evident, zeker niet voor ons, Bourgondiërs. Daarnaast hadden ook veel creatieve kleine zelfstandigen het moeilijk tijdens de lockdown. Met “Peloeze” willen we voor beiden een oplossing brengen. Lokale zelfstandigen brengen een zomerbar, een cocktailstand, een foodbar, een ijsjeskar etc. Maar we plannen ook zaken als een festivalletje met ecoproducten, akoestische klassieke muziek, yogalessen, een fotototentoonstelling en nog veel meer. Allemaal kleinschalige, relaxte sociale dingen waarmee we hopen een aantrekkelijke chill-zone mét meerwaarde en een goede samenwerkingspartner voor de buurt te zijn. Bovendien kunnen lokale zelfstandigen met goede ideeën de hele zomer bij ons terecht voor leuke samenwerkingen. Ons Motto? Dolce far niente!”

Lars Pillen en Reinout Vandamme baten Capitan Cocktail uit. Reinout: ‘Ik volgde de wereldbekende cocktail opleiding aan de European Bartender School in Dublin. Mijn vingers tintelen om aan de slag te gaan en de Bruggelingen te verblijden met een beetje zomer in een glas.” Pieter Demarest en Jasper Vandaele bieden met ‘Canapé by Gastroluxe’ een laagdrempelig concept van trendy hapjes en gerechtjes aan. Pieter: “We vinden lokale producten en kwaliteit zeer belangrijk. Dat is tijdens deze Corona periode nog meer gebleken. Daar willen we verder op bouwen. Zo bieden we een Northsea fish burger aan, kroketjes van Bekegems eend en Rodenbach, een verrassend vegetarisch gerechtje, etc.”

“Het belooft een long hot summer te worden op Peloeze.” Zegt Martin Manders van Da Vinci: “Daar horen natuurlijk onze dagvers gemaakte heerlijke ijsjes natuurlijk bij om iedereen te verfrissen.” Sammy Roelant, Jeroen Borglevens en Bruno Mostrey bemannen bar ‘Don Barzon’.
Sammy: “We werken samen met Brugge tripel om frisse, lokale biertjes van het vat te tappen. We zullen ook lekkere wijnen hebben voor een democratische prijs, uitdagende frisdranken en dat alles met aandacht voor ecologische productie.” Jeroen van Robuusk: “Onze tapaskaart en hapjes zullen een wereldkeuken met creatieve toets oproepen.”

Schooldirecteur Mike Goudeseune van Freinetschool De Tandem is ook tevreden. ‘Het zou spijtig zijn als ons prachtige domein in de zomer ongebruikt blijft. Dit past voor mij in het concept ‘brede school’.
Kinderen, grootouders, ouders zullen een hele zomer lang een welkome thuis vinden in onze groene Oase tussen Moerkerkse en Maalsesteenweg. Lokaal ingebed, eco, creatief, het zijn allemaal zaken die in de filosofie van de Tandem passen.” De organisatoren hopen op een mooie, veilige zomer zodat we allemaal kunnen bekomen van een moeilijke tijd, op een veilige manier kunnen genieten, en elkaar kunnen ontmoeten. ‘Dolce far niente’ daar steken wij onze handen voor uit de mouwen, lachen ze.

3 reacties

Marc
Geschreven op 2020-06-26 21:03:03
Waarom tot 24h en niet tot 22h?
Sabine Vandenbussche
Geschreven op 2020-06-26 12:10:37
Fantastisch initiatief
Heidi Bullynck
Geschreven op 2020-06-25 21:25:33
Hele goede zet waar ieder wel bij vaart, doen hr😉

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.