Home > Paul Lannoy (alias hiphopkoning TLP) keert terug naar zijn muzikale roots in Roeselare

Paul Lannoy (alias hiphopkoning TLP) keert terug naar zijn muzikale roots in Roeselare

Geschreven op 26 november 2021 om 14:26 door Mario De Wilde

Terug van weggeweest is hij niet, want met zijn radioshow op Studio Brussel en draaiavonden in de Charlatan is TLP aka Troubleman nooit uit beeld verdwenen. Toch maakt de West-Vlaamse hiphopkoning zich klaar voor een nieuw hoofdstuk: een samenwerking met We Are Music (WAM). Het nieuwe materiaal zal volledig in het teken staan van TLP’s West-Vlaamse roots.
Back 2 the roots …
Hoewel TLP niet van plan is ‘zijn Gent’ te verlaten, wil hij onder het management van We Are Music terugkeren naar het West-Vlaanderen van zijn jeugd, waar hij bekend stond onder de iets minder swingende naam Paul Lannoy. “De keuze voor WAM was vrij snel gemaakt”, zegt TLP. “WAM kent Roeselare als thuishaven en voor mijn nieuw werk wil ik terug naar waar alles begon. Bovendien was ik gecharmeerd door hun aanpak.”
We Are Music is meer dan een boekingskantoor alleen. “We willen onze klanten ondersteunen in elk aspect van de elektronische muziek.”, vertelt zaakvoerder Wesley Samyn. Daar komen ook een evenementencel en een educatief luik bij kijken, waar DJ’s worden opgeleid en leren werken met de juiste software. WAM’s eigen platenlabel en studio zijn een thuisoord voor startende artiesten als Spectrum A, Mush en nu ook TLP.
Dertig jaar hip in hiphop
TLP aka Troubleman begon zijn carrière als rapper en schopte het in 1992 tot in de finale van Humo’s Rock Rally. Echt bekend werd hij pas in 2003 toen hij aan de zijde van Filip Kowlier rapte in Zonder Totetrekkerie, een van de succesnummers van ’t Hof van Commerce. Als DJ schuimde hij de jaren daarop alle grote podia af en stond hij aan het hoofd van zijn eigen radioprogramma op Studio Brussel, Bounce.
“Het is een hele eer om samen te werken met TLP. Met deze grote mijnheer voegen we in één klap 30 jaar ervaring toe aan onze WAM-familie!” vertelt Samyn. Hij dankt TLP voor het vertrouwen: “Dat is van onschatbare waarde voor de vele starters die we onder onze vleugels hebben.” Eén ding is alvast zeker: de Vlaamse hiphopscene kan alvast uitkijken naar nieuw dansvoer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.