Home > Paul Cobbaert uit Bekegem beschrijft in ‘Wild Land’ de terugkeer van iconische dieren in onze landschappen

Paul Cobbaert uit Bekegem beschrijft in ‘Wild Land’ de terugkeer van iconische dieren in onze landschappen

Geschreven op 22 april 2023 om 07:56 door Mario De Wilde

In Wild land beschrijft Paul Cobbaert (39) uit het West-Vlaamse boerendorpje Bekegem op heldere wijze de terugkeer van iconische dieren in onze landschappen. Wildlife is niet toevallig zijn eerste passie. Cobbaert gaat in gesprek met een bont gezelschap: wetenschappers en onderzoekers, natuurwerkers, beleidsmakers en actievoerders – ze konden allemaal hun ei kwijt in dit boek. De mythische wolf is terug in België. De oehoe en de raaf ook. De zeehond en de bever. De tropische boomkikker. Zelfs de mysterieuze lynx. En wie weet straks ook de iconische bruine beer? Het lijstje is indrukwekkend. Waarom keren deze wilde dieren terug naar ons land en wat zegt dat over onze natuur, vraagt journalist Paul Cobbaert zich af. Hij gaat praten met biologen, natuurwerkers, beleidsmakers en activisten. Dit boek is geen wetenschappelijk traktaat, maar een vat vol verhalen. Over de laatste wolf en koning Leopold I, over nazi’s en wasberen, over boze boeren en jagers, over de bloedstollende comeback van de bever, en veel meer.

Wild land wil ook, en vooral, de schoonheid van ons eigen wildlife tonen. In woord én beeld. Het boek bevat bijna tweehonderd foto’s die de auteur de voorbije jaren heeft genomen in onze natuur. Wij hoeven niet naar exotische oorden om fascinerende dieren te zien. Meer zelfs: je kan voortaan op safari in eigen land, op zoek naar onze eigen Big Five …Bijna tweehonderd foto’s illustreren onze natuurpracht. € 34.95. Uitgegeven bij Ertsberg.

Noteer alvast in uw agenda: 13 mei panelgesprek & wandeling in Het Zwin – met de auteur, Jeroen Denaeghel van Fwiet, Natuurpunt-voorzitter Bart Vangansebeke en minister Zuhal Demir.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.