Home > Pastorie Préférée 2023 in Sint-Pieters bij Brugge kondigt zich groots aan

Pastorie Préférée 2023 in Sint-Pieters bij Brugge kondigt zich groots aan

Geschreven op 17 augustus 2023 om 07:02 door Mario De Wilde

Tijdens het laatste weekend van augustus, van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus, gaat de vierde editie van Pastorie Préférée door. Vzw Sint-Pieters Connected in samenwerking met buurtwerk Sint-Pieters is er dit jaar opnieuw in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen voor jong en oud. Wij overlopend at alvast eens.

Quiz
Op vrijdag 25 augustus om 19.30 uur gaat de muzikale quiz doorheen De Lage Landen door. Inschrijven kan via de website. De organisatoren testen jullie muziekkennis over de lage landen. Dat alles gebeurt op een leuke setting, met een Préféréetje in de hand, waar quizmaster Frederik je meeneemt op een muzikale trip door België en Nederland.

KUBB Tornooi
Op zaterdag 26 augustus vanaf 9.00 uur wordt voor de eerste maal het KUBB-tornooi georganiseerd. Stel je team samen met maximum 12 personen en neem deel aan dit leuk maar toch sportief evenement (€ 20 per ploeg). De finale is voorzien rond 17.00 uur. Wie van de verste afstand de koning kan neer kegelen wordt Keizer van Sint-Pieters.

Optredens
Op zaterdag vanaf 14.00 uur organiseert werkgroep 66 een kleine toneelvoorstelling. Om de sfeer er nog meer in te brengen treden er zaterdagavond nog 2 muziekgroepen op. Om 19.00 uur bijt Grant de spits af met hun enige optreden in Brugge, om 21.00 uur sluiten we af met StraitJacket.

Activiteiten en buurtmaaltijd
Op zondag 27 augustus worden jullie allemaal om 11.00 uur verwacht op het aperitiefconcert die dit jaar verzorgd wordt door de ontsnapte moeders. Rond 12.30 uur kan je samen aanschuiven voor heerlijke beenham met frietjes, inschrijven verplicht. Daarna kan je komen rommelen op de zolder van werkgroep 66 met een rondleiding op de scene van CC De Dijk. Rond 14.30 uur is er bezoek van Wanda’s Wagon, een rondreizende muzikale familie uit Antwerpen met roots uit Sint-Pieters! Kom genieten en laat je verrassen door de toffe muziek en prachtige marionettenshow van Wanda’s Wagon!

Fototentoonstelling
Tijdens het weekend start ook de fototentoonstelling Phantasos in de Pastorie woning. Drie jaar lang zwierf Sammy Roelant door Sint-Pieters. Het levert een Sint-Pieters op zoals je het nog nooit zag. De fototentoonstelling gaat door in en rond de pastorie Sint-Pieters en is te bezoeken tijdens het weekend van het evenement ‘Pastorie préférée’ en op weekdagen tussen 14 en 17 uur (t.e.m. 15 september 2023)

VZW Sint-Pieters Connected
Sint-Pietersgroenestraat 113, 8000 Brugge
sintpietersconnected@gmail.com – www.vzwsintpietersconnected.be

Pastorie Préférée 2023
Tijdens het weekend is er een open bar en worden er eetstanden georganiseerd door onze
plaatselijke jeugdbewegingen. Iedereen is van harte welkom! Voor meer informatie en om zich in te schrijven voor onze quiz, Kubb tornooi of buurtmaaltijd kan je terecht op onze website https://vzwsintpietersconnected.be/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.