Home > Passendale, Père Joseph & Postel winnen awards op The World Cheese Awards

Passendale, Père Joseph & Postel winnen awards op The World Cheese Awards

Geschreven op 4 november 2022 om 13:05 door Mario De Wilde

Passendale, Père Joseph & Postel hebben zopas awards op The World Cheese Awards gewonnen. The World Cheese Awards is een jaarlijks event dat mondiale bekendheid geniet. De kaasmakers, verkopers, kopers, consumenten en juryleden komen van overal ter wereld om maar liefst 4.000 verschillende kazen te beoordelen, die bovendien uit meer dan 40 landen komen. De awards werden dit jaar uitgereikt op 2 november 2022 in Wales en ​ Savencia Fromage & Dairy neemt meerdere prijzen mee naar huis.

Winnende kazen:
Postel Belegen wint de SUPER GOLD award
Père Joseph wint de GOLD award
Postel Jong wint de SILVER award
Passendale Caractère wint de SILVER award
Passendale Classic wint de SILVER award

Deelnemende kazen

Savencia trok naar de awards met verschillende kazen uit hun assortiment met de hoop ook dit jaar in de prijzen te vallen. Onderstaand vindt u alle Belgische kazen, gemaakt van Belgische melk, van Savencia die deelnamen aan de wedstrijd.

 
 

Passendale Classic

Passendale Classic is een klassieker op de ontbijttafel. Het unieke aan de Passendale Classic is dat de vorm van de kaas je doet denken aan een klassiek Belgisch brood. De natuurlijke verfijning op basis van gepasteuriseerde melk zorgt voor de zachte en smeuïge smaak en de kleine gaatjes maken op hun beurt de textuur erg uniek. Dat heeft de Passendale Classic te danken aan het specifieke proces waarbij de kaas delicaat wordt uitgelekt in een doek. Zijn eetbare korst en zuivel maken deze Belgische kaas op en top authentiek.

Passendale Caractère

Passendale Caractère wordt ook gemaakt met Belgische melk en in België. Het heeft een ​ ​ halfhard kaashart. De kaas omvat alle unieke kenmerken van de Passendale Classic maar wat de Passendale Caractère buitengewoon maakt is de pittige smaak en smeuïge textuur.

Père Joseph Original

Deze Belgische abdijkaas wordt bereid volgens een traditioneel recept met Belgische gepasteuriseerde koemelk. De natuurlijke rijping zorgt voor een uitgesproken smaak en een fris aroma. Heerlijk met een sneetje brood, als aperitief of op een kaasschotel.

Postel Abdij Mi-Vieux

Deze uitzonderlijke abdijkaas ontstond uit de ontmoeting tussen de broeders van de abdij van Postel en onze meester-kaasmaker. Zijn intense maar fruitige smaak maken hem uniek! Deze Postel kaas won vorig jaar alvast een bronzen medaille op de World Cheese Awards.

Postel Abdij Vieux

Uit de ontmoeting tussen de broeders van de abdij van Postel en de meester-kaasmaker van Savencia is een uitzonderlijke kaas geboren: POSTEL. De kaas heeft een intense en fruitige smaak, een stevige maar smeltende textuur met enkele rijpingskristallen voor een unieke smaak.

Postel Abdij Réserve

Deze Postel Abdijkaas won afgelopen jaar al een “Super Gold” medaille op de World Cheese Awards en werd bekroond tot “Beste Nieuwe Kaas”. Deze kaas wordt gekenmerkt doordat het een extra rijping ondergaat die voor een nog intensere smaak zorgt.

Postel Abdij Jeune (NIEUW)

Deze Postel kaas heeft een zachtere textuur en nog steeds de fruitige smaak die Postel uniek maakt. De Abbaye de Postel Jeune is de nieuweling in het Abbaye de Postel assortiment want deze werd gelanceerd in september 2022.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.